Moto2
Esports 01/06/2014

Tito Rabat remunta, guanya i és encara més líder de Moto2

El barceloní aconsegueix atrapar els dos pilots que anaven al capdavant de la prova i venç per davant de Lluís Salom i Jonas Folger

Martí Molina
2 min
Tito Rabat celebra la victòria al podi de Mugello / MAX ROSSI / REUTERS

BarcelonaTito Rabat ha aconseguit la victòria al Gran Premi d'Itàlia de Moto2 i ha ampliat encara més l'avantatge al capdavant de la categoria mitjana del Mundial de Motociclisme. El pilot barceloní ha hagut de remuntar dos segons respecte els pilots que lideraven la prova tot i que finalment ha aconseguit imposar-se amb certa autoritat per davant de Lluís Salom i Jonas Folger.

A diferència de la cursa de la categoria petita, a Moto2 els pilots s'han distanciat de seguida i han quedat definits dos grups. Un de dos pilots, Salom i Folger, que encapçalaven la prova, i un altre de sis corredors que semblava que havien de lluitar únicament pel podi. Però no ha estat així.

Entre el grup perseguidor hi havia Tito Rabat, líder del mundial, que no es conformava amb el tercer calaix del podi i en volia més. El barceloní ha premut l'accelerador tant com ha pogut per caçar els capdavanters, i se n'ha sortit. Rabat marxava del grup sense que ningú el pogués seguir i a falta de vuit girs ha pogut atrapar els líders. No només ha remuntat dos segons en sis voltes escasses, també s'ha posat primer de seguida que ha pogut.

Salom i Rabat han lluitat cos a cos per la primera posició, mentre que Folger quedava despenjat a pocs girs del final. Rabat, però, era superior i no ha permès que el mallorquí l'atrapés, més enllà d'algun avançament esporàdic a final de recta, respost de seguida en el traçat ràpid de Mugello.

Rabat ha creuat la línia de meta amb 0.248 segons d'avantatge respecte Salom (Folger ha estat tercer a tres segons) i s'ha beneficiat del fet que Mika Kallio, Maverick Viñales i Dominique Aegerter han quedat atrapats al grup perseguidor per ampliar distàncies al Mundial.

El barceloní és líder amb 124 punts, a 22 de Kallio (102), mentre que Viñales i Aegerter empaten a la tercera posició amb 69 punts cadascun.

stats