RCD Espanyol
Esports 03/01/2022

El Toralín, probable últim servei d’Oier amb l’Espanyol

El porter basc serà titular contra la Ponferradina per la baixa per covid de Joan Garcia

3 min
Oier Olazabal va jugar el seu últim partit amb l'Espanyol a El Toralín, estadi on tornarà a jugar

Oier Olazábal podria viure aquest dimarts (21 h, DAZN) a El Toralín els seus últims minuts amb la samarreta de l’Espanyol. La suplència de Diego López a la Copa del Rei i la baixa de Joan García, positiu per covid, obren les portes al debut del fins a aquest curs segon porter espanyolista. El porter basc acaba contracte amb l’entitat blanc-i-blava, però difícilment tornarà a jugar, ja que si Diego i Joan no tornen a patir algun tipus de lesió o sanció, tot indica que seran ells dos els que seguiran repartint-se les dues competicions que l’Espanyol disputa aquesta temporada. 

Malgrat que Vicente Moreno hagi comentat en roda de premsa que, pel que fa a la situació a la porteria, van “dia a dia”, l’aposta del club, com ja va explicar l’ARA, és clara: Diego López és fix i la seva presència ha de servir per donar temps a formar i adaptar Joan García a l’elit per tal que acabi sent el porter titular del club durant molts anys un cop el gallec decideixi marxar. El jove del planter ja va passar per davant d'Oier contra el Solares i el Palencia Cristo, senyal evident que ja és el segon porter de l’Espanyol. Tant ell com el gallec seguiran al club la temporada vinent, si no passa res estrany, un escenari que provocaria la sortida del porter d’Irun, que haurà tingut un paper testimonial com a periquito.  

Inèdit aquesta temporada, l’últim partit oficial que Oier va disputar com a espanyolista va ser precisament al camp de la Ponferradina. Vicente Moreno li va donar al porter basc la titularitat en les dues jornades posteriors a la confirmació matemàtica de l’ascens directe. La primera va concloure amb una desfeta (0-2) contra el Cartagena, però en la segona, a El Toralín (1-4), Oier va poder treure’s l’espina clavada i sumar la seva primera i única victòria a Segona amb l’Espanyol. 

A l’ombra de Diego López

En els gairebé dos anys que porta a l’Espanyol, el porter basc només ha disputat set partits, tres de Copa, dos de Primera i dos més de Segona. Els blanc-i-blaus n’han guanyat quatre i Oier va encaixar cinc gols. El d’aquest dimarts serà el vuitè i segurament últim duel com a espanyolista d’un porter que, amb 32 anys, sembla condemnat a la banqueta fins a l’estiu vinent, quan haurà de buscar un nou destí.

La testimonial participació que ha tingut fins ara sobre la gespa evidencia que ha estat un mal fitxatge per a l'Espanyol, que el gener del 2020 va pagar 1,5 milions al Llevant per un porter que, en aquell moment, portava un any sense jugar. El club espanyolista acabava d’invertir més de 40 milions en tres peces –De Tomás, Embarba i Cabrera– cridades a ser indiscutibles en un equip que buscava un canvi de rumb a la desesperada per evitar el descens. 

Oier va ser l'únic que no havia de tenir, almenys a curt termini, un rol protagonista. Va arribar el darrer dia del mercat hivernal a un club que ja tenia la porteria coberta amb Diego López i Andrés Prieto. El primer finalitzava contracte el juny d’aquell mateix any, però la possibilitat que sortís del club en cas de descens va provocar que l’àrea esportiva intentés reforçar la porteria amb un perfil experimentat en cas de baixar a Segona. Tot i el descens, Diego López va acceptar renovar, moviment que va propiciar que Oier seguís en un segon terme i que fos Prieto qui fes les maletes. El primer partit del 2022 serà per a Oier, que si no passa res estrany donarà l'últim servei a l'Espanyol a El Toralín.

stats