Esports 16/07/2015

Els quatre candidats a la presidència del Barça es comprometen a donar suport al resultat del 27-S

Josep Maria Bartomeu, Joan Laporta, Agustí Benedito i Toni Freixa signen un document de compromís amb el procés sobiranista impulsat per l'ANC, Òmnium, la Plataforma ProSeleccions Esportives Catalanes i la Unió de Federacions Esportives de Catalunya

Marc Toro
2 min
Els quatre candidats a la presidència del Barça i els representants de les entitats de la societat civil, aquest dijous després de signar el Compromís de país / M.T.

BarcelonaEls quatre candidats a la presidència del FC Barcelona (Josep Maria Bartomeu, Joan Laporta, Agustí Benedito i Toni Freixa) han refermat la seva posició favorable al dret a decidir i s'han compromès a donar suport al resultat de les eleccions del 27-S. Així n'han deixat constància amb la signatura aquest dijous d'un Compromís de País promogut per l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Òmnium Cultural, la Plataforma ProSeleccions Esportives Catalanes i la Unió de Federacions Esportives de Catalunya.

El Barça es compromet a "donar suport a les accions en favor del dret a decidir del poble de Catalunya i posar el club al costat de la decisió que prengui el poble català en el seu exercici d'autodeterminació", diu el document, que també inclou compromisos amb l'esport, la cultura i la llengua catalanes. Els quatre candidats i els representants de les entitats s'han fet una fotografia al final de l'acte amb una samarreta del Barça de la senyera que duia el lema "Guanyarem 27S" imprès a l'esquena.

"Aquest és un compromís amb el dret a decidir i amb l'impuls del que molta gent al país vol: la independència", ha dit el president de l'ANC, Jordi Sànchez, que ha celebrat que "la principal entitat esportiva del país estigui compromesa amb el procés". Muriel Casals, presidenta d'Òmnium, de la seva banda, ha assegurat que "molts ciutadans han arribat al sentiment de catalanitat gràcies al Barça", i ha agraït als candidats el fet que, "guanyi qui guanyi, el compromís amb el país existeix".

Els candidats a la presidència han estat, com era d'esperar, més o menys vehements amb la seva valoració de l'acte en funció de la seva proximitat personal amb el procés polític que viu Catalunya. "Si sóc president, el Barça es posicionarà a favor del bloc sobiranista aquest 27-S, i a favor de la llista única", ha assegurat Laporta, mentre que Bartomeu o Freixa s'han cenyit més a les paraules del document, afirmant que el club estaria "al costat del que decideixi" la majoria de catalans. Benedito, independentista declarat, ha apuntat: "Un Barça-Madrid en una Catalunya independent seria la bomba. Ningú s'ho perdria!"

Aquests són els sis punts del document amb el qual s'han compromès els quatre candidats:

  1. Donar suport a les iniciatives de la societat civil i de les administracions públiques en favor de la llengua i la cultura catalana tant a Catalunya com a l'estranger, així com fer-ne difusió a través dels mitjans del club.
  2. Donar suport a les iniciatives en favor de l'esport català, de les seleccions catalanes i del seu reconeixement internacional.
  3. Sumar-se a la denúncia dels greuges que pateix l'esport català i col·laborar en les campanyes que contribueixin a a defensar-ne la viabilitat, augment de recursos i internacionalització.
  4. Donar suport a les accions en favor del dret a decidir del poble de Catalunya i posar el club al costat de la decisió que prengui el poble català en el seu exercici d'autodeterminació.
  5. Adherir el club al full de ruta de les entitats del 27-S, un cop s'obri la captació d'adhesions, i col·laborar activament en la campanya 'Guanyarem' de l'esport català pel 27-S.
  6. Fer del Barça un agent actiu en la promoció de Catalunya al món i del procés de transformació política que està vivint.
stats