Tour de França
Esports 02/07/2012

Mark Cavendish (Sky) marca territori amb un primer triomf a l'esprint al Tour de França

El campió del món ha aconseguit a Tournai una de les victòries més treballades de la seva carrera, en què ha superat tot el tren de Lotto-Belisol per a Greipel

Albert Rabadan
1 min

BarcelonaEl campió del món Mark Cavendish (Sky) no ha deixat dubtes de la seva condició de millor esprintador actual i ha estat el més fort a la primera arribada massiva del Tour de França. El britànic, amb tan sols 27 anys, ja suma 21 etapes a la principal cursa ciclista i ja és el sisè a la història amb més parcials, a només quatre del tercer lloc.

El potent rodador francès Anthony Roux (FDJ) ha tensat els quilòmetres previs a l'esprint mantenint el pols amb el pilot, en què tant els equips dels esprintadors com els dels favorits, que no volien perdre la posició, ja estaven treballant. Arribant a Tournai, ha estat Lotto-Belisol, l'equip d'André Greipel, el que ha dominat el llançament de l'arribada.

El veterà Greg Henderson ha llançat l'arribada per a Greipel, però Cavendish, amb una gran remuntada fins arribar a la seva roda, ha estat capaç de superar-lo a l'esprint. "Sabia que seria difícil i perillós, amb tots favorits lluitant per la posició, però alhora puc esprintar amb menys pressió perquè l'equip treballa per a la general de Wiggins", ha declarat el campió del món.

stats