FUTBOL FEMENÍ
Esports 03/07/2013

El PSOE proposa incloure a la quiniela partits de la lliga femenina de futbol per caminar cap a la professionalització

La proposta de la diputada Ángeles Álvarez vol donar visibilitat a les dones futbolistes

Efe
1 min

MadridLa diputada del PSOE Ángeles Álvarez ha presentat al Congrés dels Diputats una proposició no de llei sobre la participació dels clubs femenins de futbol en els ingressos procedents de les apostes esportives de l'Estat, com a primer pas per aconseguir finançament i amb això la seva professionalització . "És una iniciativa que es fa ressò de la reclamació de les dones futbolistes espanyoles, que necessiten espais on se'ls faci visibles i comptar amb un finançament suficient per professionalitzar-se", ha assegurat la diputada socialista.

Amb aquesta proposta es vol "donar visibilitat a les dones futbolistes i els clubs femenins", així com "ajudar a incentivar els patrocinis" que permetrien finançar els clubs. Com a objectiu principal, la proposta exposa que es prengui "una mesura que permeti oferir beneficis econòmics suficients perquè les jugadores puguin professionalitzar-se".

Quan s'aprovi la normativa que regula aquesta qüestió, la proposta socialista consistiria en la inclusió d'"un mínim de tres o quatre partits femenins a l'any" en la quiniela, en aquelles jornades en què no hi hagi partits de Primera Divisió de la Lliga de Futbol Professional (LFP) masculina, cosa que "suposaria entre 45 i 50 milions d'euros, depenent de la recaptació".

stats