Motor
Esports 24/09/2022

El tro torna a sonar: Marc Márquez s'endú la 'pole' 1.071 dies després

El pilot català aconsegueix el millor temps tres anys després i en el mateix circuit

2 min
Marc Márquez sobre la seva Honda

BarcelonaMarc Márquez tenia una espina clavada. Després d'abandonar en la primera volta del Gran Premi del seu retorn per culpa d'un doble accident, el català no volia que la seva reaparició quedés així. És una llegenda massa gran per conformar-se amb un retorn de simple mortal. 1.071 dies després, en ple procés de recuperació i amb una moto molt menys competitiva del que és habitual, Marc Márquez ha marcat el millor temps sobre el circuit de Motegi i ha posat punt final a un dels pitjors moments de la seva vida. En la cursa d'aquest diumenge (8 h, DAZN) el tro de Cervera tornarà a gaudir sobre la moto veient en primera posició com s'apaguen els semàfors.

Sembla d'un altre planeta, amb un talent gegant, amb un poder i una força de superació reservada per als designats. A Marc Márquez li ha tocat viure uns anys molt dolorosos, 1.071 dies en una travessa pel desert: sense poles, sense victòries, amb quatre operacions i moltes hores de recuperació. El periple ha sigut molt feixuc, però Márquez no és un dels millors pilots de la història per rendir-se davant les adversitats. Després de les dificultats, aquest dissabte ha aconseguit el seu premi: amb un temps estratosfèric sota la pluja, el pilot d'Honda s'ha adjudicat la pole i partirà primer en la graella de sortida.

"S'han fet massa llargs", confessava Márquez un cop ha baixat de la seva Honda, sobre els mesos que s'ha passat sense poder competir. "Em trobo molt millor i puc pilotar com vull. Amb aigua puc fer-ho perfectament. He arriscat i vull donar les gràcies a tothom que m'ha ajudat a tornar", ha dit amb un somriure d'orella a orella. Les ganes no es perden mai, i encara menys les d'un pilot vuit vegades campió del món.

Mentre Marc ha gaudit d'una qualy que pot ser un punt d'inflexió per a ell i per a la marca japonesa, els tres pilots que es disputen el Mundial no han tingut el seu dia. Fabio Quartararo, líder de la general, partirà novè, mentre que Pecco Bagnaia iniciarà la cursa des de la dotzena posició. Aleix Espargaró començarà des de la cinquena plaça de la graella.

Marc Márquez aconsegueix la pole al GP de Japó

Els pilots han hagut de lluitar contra un nou contrincant. La pluja, que ha negat el circuit de Motegi i ha fet que les sessions de classificació haguessin de parar durant més d'una hora i mitja, ha tornat a fer la guitza i a condicionar una sessió classificatòria de dissabte. Els cronos han sigut més lents, els pilots han arriscat menys i les condicions de l'asfalt han provocat uns quants ensurts. "Amb aquestes condicions, és una loteria", deia Marc Márquez abans de la qualy. I la sort ha sigut tota per a ell.

stats