Motor
Esports 18/09/2022

Retorn dolorós i frustrant de Marc Márquez a MotoGP

El pilot de Cervera es veu obligat a abandonar a la primera volta després d'una doble topada

3 min
Marc Márquez torna a competir a MotoGP

BarcelonaMarc Márquez no sap competir reservant-se. El pilot de Cervera, des que va pujar a la moto de ben menut, ha anat sempre buscant el límit, impulsant la seva moto al màxim i traient-ne tot el potencial. Després de quatre operacions, molts li van demanar que tornés a pilotar calmat, que no arrisqués més del compte, pensant a llarg termini i recordant-li que encara està en procés de recuperació. 112 dies després de plantar-se a Mugello, Márquez ha tornat a l'asfalt de MotoGP aquest diumenge a l'Aragó.

La sortida ha sigut prometedora. El català ha recuperat sis posicions en els primers metres i s'ha colat en el grup capdavanter. Dins de l'eixam de motos, ha agafat el tercer revolt amb fermesa i controlant els nervis. Quan semblava que havia trobat el seu lloc enmig de la bogeria, Fabio Quartararo no ha pogut esquivar-lo quan anava a més velocitat i el francès ha acabat anat per terra. El pilot de Yamaha, líder del Mundial, ha lliscat per l'asfalt instants abans que la seva moto li passes per sobre, cremant-li una part del tors. Ha marxat directe al centre mèdic del circuit, però sense l'ajut de ningú.

La moto de Márquez ha quedat molt tocada. El dispositiu que ajuda en la sortida ha quedat bloquejat i diverses parts del carenat de la moto de Quartararo han quedat dins de la moto del català. Ha començat a perdre velocitat i, just abans del setè revolt, al voler activar el dispositiu, la roda de darrere s'ha quedat clavada i ha fet lliscar la moto cap a l'esquerra, enduent-se Tataaki Nakagami. El de LCR ha quedat en mig de l'asfalt. Mentre ell intentava moure's el mínim possible per no complicar encara més la situació, els pilots que anaven per darrere seu han fet tot el possible per no topar amb el pilot japonès. Han pogut evitar la tragèdia.

La cursa ha seguit, però les mirades han abandonat la pista per mirar cap al box de Márquez. El campió català ha volgut sortir a donar explicacions després de treure's el mono. "En el revolt tres ha sigut on ha començat tot. Amb el neumàtic fred he tingut un ensurt, he tret gas i hi ha hagut efecte acordió. Quartararo anava molt enganxat perquè segurament estava preparant l'avançament i no ha tingut temps de reaccionar. Després, al revolt set he activat el dispositiu de sortida quan anava en paral·lel amb Nakagami i s'ha bloquejat de la roda del darrere i, amb una part del carenat de Quartararo enganxada dins, he perdut el control de la moto i he topat amb Nakagami", ha explicat Márquez frustrat a la porta del seu box.

Aleix Espargaró es manté en la lluita

La cursa continuava després dels abandonaments. Pecco Bagnaia l'ha liderada amb mà de ferro mentre Enea Bastianini, La Bestia, ensumava sang. Gir a gir, el pilot de l'equip satèl·lit de Ducati s'ha anat acostant al seu company de marca fins que, en l'últim gir, l'ha superat amb un avançament que haurà creat malestar dins de la marca italiana, malgrat que ha defensat públicament que no hi havia ordres d'equip de deixar guanyar Bagnaia. El tercer lloc del podi ha sigut per a Aleix Espargaró, que suma uns punts valuosos de cara a la lluita pel títol Mundial. El de Granollers ha dit ben clar que no pensa abaixar els braços i, fins que no deixi de ser impossible, lluitarà per endur-se el seu primer Mundial. Va tercer a la general, per darrere de Bagnaia i Quartararo.

stats