Ciclisme
Esports 14/12/2017

L'expresident de la UCI nega estar involucrat en el positiu de Chris Froome

El ciclista britànic s'ha defensat

Ara
1 min
Chris Froome

BarcelonaL'expresident de la Unió Ciclista Internacional (UCI) Brian Cookson ha negat aquest dijous haver estat "involucrat" durant el seu mandat en el positiu del ciclista britànic Chris Froome, que es va produir el 7 de setembre. "Com a president de la UCI no he estat involucrat en cap cas de dopatge", ha expressat en un comunicat.

L'expresident, que va ostentar el càrrec des del 2013 fins al mes de setembre, ha dit que tots els assumptes relacionats amb el dopatge els "controlaven" la Fundació Ciclista Antidopatge (CADF, per les sigles en anglès) i el Servei Legal Antidopatge, "supervisats" per un advocat extern a l'organització que dirigia. "Vaig tenir llavors i tinc ara tota la confiança en la integritat de tots els involucrats en aquesta situació, que tots han seguit els procediments correctes i que cap ciclista ha estat tractat de manera diferent", ha afegit.

La UCI va confirmar dimecres en un comunicat que Chris Froome va donar positiu per salbutamol, un broncodilatador, en l'última edició de la Vuelta a Espanya.

"Entenc la reacció de molta gent, tenint en compte la història d'aquest esport, però el meu és un cas diferent. No és un positiu. La UCI m'ha demanat més informació ja que em medico amb salbutamol, un medicament molt comú per tractar l'asma", ha dit Froome.

"Sempre m'he pres molt seriosament el meu lideratge en el món de l'esport. El ciclisme ve d'un passat fosc, i al llarg de la meva carrera he intentat demostrar que això ha canviat. Crec que no he fet res malament", ha afegit el britànic.

stats