Vacunació covid

Vacunació exprés a la selecció espanyola abans de l'Eurocopa

Després del positiu de Busquets, la Federació aconsegueix immunitzar 'la roja' tot i la negativa inicial del ministeri

2 min
Sergio Busquets

La selecció espanyola torna a viure una concentració moguda abans d'una gran cita. Si a les portes del Mundial del 2018 la Federació va fulminar Julen Lopetegui per haver-se compromès amb el Reial Madrid, els dies previs al debut de la roja contra Suècia a l'Eurocopa estan marcats pel positiu per coronavirus de Sergio Busquets. Més enllà de la importància del migcentre del Barça, capità del combinat estatal i peça bàsica en els plans de Luis Enrique, el contratemps comporta, a curt termini, que l'amistós previst per a aquest dimarts a Leganés contra Lituània l'hagi de jugar la selecció sub-21.

La sort és que els tests realitzats a la resta dels convocats han descartat més casos. Busquets, que té una càrrega viral baixa, és asimptomàtic i ha tornat a Barcelona per aïllar-se, no jugarà contra Suècia. Luis Enrique el manté a la llista i espera recuperar-lo quan elimini el virus del seu organisme. El que sí que és probable és que el duel contra els escandinaus, previst en un principi per a dilluns que ve, s'ajorni per complir els protocols, que imposen 10 dies de quarantena als contactes d'un positiu, tot i que s'hagin fet tests negatius.

Malgrat els resultats favorables, Luis Enrique ha decidit curar-se en salut convocant cinc jugadors més només per entrenar. Són Carlos Soler (València), Pablo Fornals (West Ham), Brais Méndez (Celta de Vigo), Rodrigo Moreno (Leeds) i Raúl Albiol (Vila-real). Els futbolistes formaran una bombolla "paral·lela" mentre no es normalitzi la situació de Busquets i dels seus contactes.

El cas confirmat de Busquets ha aixecat polseguera a la Federació Espanyola de Futbol (RFEF), que fa unes setmanes va demanar la vacunació monodosi amb Janssen per a tots els jugadors i tècnics de la selecció i va rebre resposta negativa del ministeri de Sanitat. L'ens liderat per Luis Rubiales ha transmès el seu malestar pel greuge en relació als esportistes olímpics, que sí que han sigut immunitzats amb vista a la cita de Tòquio. El positiu de Busquets ha fet recuperar les converses entre la RFEF i la ministra Darias fins al punt que s'organitzarà una vacunació exprés amb Janssen abans del debut a l'Eurocopa. De tots els jugadors i tècnics citats a Las Rozas, només Pablo Sarabia està immunitzat amb vacuna després que el PSG, el seu club, se n'ocupés pel seu compte.

Seleccions vacunades per a l'Eurocopa i per a la Copa Amèrica

De moment, hi ha tres combinats de primer nivell que han completat la vacunació a les portes de l'Eurocopa. La primera a gestionar-ho va ser Itàlia, que va immunitzar els 35 convocats de la primera preselecció que va facilitar el seleccionador, Roberto Mancini. Jugadors i staff van rebre les dues dosis abans que acabés el mes de maig. Més endavant, França i Bèlgica van vacunar igualment les seves seleccions. També hi ha combinats nacionals que s'han immunitzat de cara a la Copa Amèrica. Després que se sol·licitessin 50.000 vacunes a la Conmebol, l'ens que organitza el torneig, les seleccions de l'Uruguai, el Paraguai, Xile, Veneçuela i l'Equador ja han acceptat el procés de vacunació abans d'encetar una competició que es disputarà en un dels països més afectats per la pandèmia, el Brasil.

stats