Esports 11/09/2021

Com es valora un sentiment?

Aday Benítez, que sembla no tenir espai al Girona, va ser el primer a quedar-se quan tothom marxava

Jordi Bofill
2 min
Aday Benítez, celebrant un gol amb el Girona

GIRONA“El Girona s’ha portat molt bé amb mi i ara em toca fer un pas endavant. S’ha d’estar a les bones i a les dolentes, no hi ha més. Es tracta de no fallar i jo em sento en deute, per això em quedo”, deia Aday Benítez el maig del 2019, amb el descens a Segona encara per digerir. Va ser el primer a quedar-se quan tothom marxava. O ho intentava, de fet; perquè no tots van poder fer les maletes. Això sí, ningú no va manifestar tan de pressa i obertament que desitjava seguir a Montilivi. Només ho va fer Aday, el capità el curs passat i que ara sembla no tenir espai al vestidor, després de passar-se tot l’estiu esperant una decisió del club de la seva vida.

El passat 30 de juny es va acabar la relació contractual entre el Girona i Aday, que no van trigar a posar-se a conversar per ampliar un vincle iniciat el 2014. Aday és llegenda viva del club, amb set temporades a l’esquena en què ha participat en 199 partits. En categories professionals només el superen tres mites: Àlex Granell, Migue González i Pere Pons. Des de la direcció esportiva van convidar-lo a esperar per saber com quedava la configuració de la plantilla i el seu límit salarial. Benítez va acceptar, perquè no volia defensar cap escut que no fos el del Girona. Era l’única prioritat.

Amb el pas dels dies, però, tot s’ha anat refredant. Ja es va intuir que les negociacions no anaven bé en la roda de premsa donada per Quique Cárcel, en plena lluita per fitxar Borja García. I s’ha confirmat amb les declaracions de Míchel Sánchez, que d’assegurar fa unes setmanes que “Aday està al cap i és una opció”, ha passat a declarar que “ara com ara la plantilla està tancada. Aday ha sigut molt important i és especial, però actualment no és notícia. No estem en la posició de fer cap més incorporació”.

L’esforç econòmic que està disposat a fer el jugador és gran, perquè es posa en mans d’un Girona que es manté en silenci i ha prioritzat invertir els pocs recursos que té en altres llocs. Però les grans preguntes són: Quin preu té el compromís? Quan val la fidelitat? Com es valora un sentiment? Hi ha aspectes que no surten en les anàlisis, que van més enllà del terreny de joc malgrat que això no és el que es jutja. El que és inqüestionable és que s'hauria d'haver tingut més cura en les formes perquè Aday mereixia un tracte millor. Sigui com sigui, el tema encara no s’ha acabat. La resolució definitiva podria fer-se oficial aviat.

A Màlaga, sense Stuani

Després de dues derrotes consecutives, el Girona viatja a Màlaga (21.30 h, #Vamos). Ho fa sense Cristhian Stuani, que arrossega molèsties al pubis. Míchel, que tampoc pot comptar amb el lesionat David Juncà, recupera Santi Bueno i cita Pablo Moreno i Borja García, el darrer reforç. Arnau Martínez, baixa la setmana passada per la seva convocatòria amb la selecció sub-19, també torna a la llista. 

stats