FÓRMULA 1
Esports 30/06/2019

Verstappen acaba amb la tirania de Mercedes

L'holandès avança Leclerc a dues voltes per al final en una maniobra al límit

Nuria García
2 min
Verstappen celebra el triomf al GP d'Àustria de F1

BarcelonaMax Verstappen ha sigut el pilot que ha acabat amb la tirania de Mercedes. L'holandès ha guanyat el Gran Premi d'Àustria i s'ha convertit en el primer pilot que no és de Mercedes que guanya una cursa aquesta temporada. La victòria, però, ha estat en suspens, ja que els comissaris del Gran Premi han decidit investigar la maniobra que li ha donat la victòria: en el moment que ha avançat Charles Leclerc per situar-se primer, Verstappen ha fet fora de la pista el monegasc després de tocar-se. "Què dimonis ha sigut això?", ha dit Leclerc per ràdio, mentre des del mur de Red Bull li deien a Verstappen que estigués tranquil, que tot estava bé. Tot i això, més tard els comissaris han decidit cridar a declarar els dos pilots. I no ha estat fins a tres hores i mitja després del final de la cursa que han decidit que no penalitzaven Verstappen i que, per tant, el triomf era per a ell.

Verstappen ha fet una gran cursa, tot i que el diumenge per a ell no ha començat bé. No ha arrencat gens bé, s'ha quedat clavat a la graella i ha hagut d'anar escalant posicions (des del setè lloc) fins a arribar a lluitar pel podi. "Estic perdent potència, nois", ha dit Verstappen durant la volta 55 als seus mecànics. Però res més lluny de la realitat, ja que l'holandès tenia un gran ritme i s'anava acostant volta a volta a Leclerc, esgarrapant segons al crono en cada gir. Leclerc, de fet, ha dominat la cursa des del principi i fins a dues voltes per al final. El monegasc només ha abandonat la primera posició quan ha entrat a canviar neumàtics i quan Verstappen l'ha superat. "Són curses, si no ens hauríem de quedar a casa. És el que calia fer, si no per què estem a la F1?", ha dit Verstappen, que ha sumat la primera victòria des que Red Bull treballa amb els motors Honda.

Leclerc, que ha acabat segon, no ha volgut valorar la maniobra, però ha explicat que en l'anterior revolt Verstappen li ha deixat espai (l'holandès ha intentat avançar-lo però el de Ferrari, que ha traccionat millor, ha mantingut la posició), i en el cas de l'avançament definitiu, no.

Valtteri Bottas és qui ha salvat els mobles per a Mercedes, que ha tingut un cap de setmana complicat. El finlandès ha sigut tercer, mentre que el seu company, Lewis Hamilton, que ha entrat a boxs a canviar els bigotis del seu monoplaça a la volta 31 (quan ha canviat els neumàtics), ha sigut cinquè. De fet, el britànic a les acaballes de la cursa s'ha vist superat per Sebastian Vettel. L'alemany de Ferrari, que ha perdut molt de temps en la primera de les dues parades que ha fet a boxs (quan hi ha entrat, els neumàtics no estaven llestos), ha fet un gran final de cursa, retallant distàncies amb Hamilton, a qui ha avançat a una volta per al final per situar-se quart.

Tot i el cinquè lloc, el britànic manté el lideratge del Mundial, amb 197 punts pels 166 que té Valtteri Botats. Verstappen és tercer, amb 126, tres més que Vettel, que és quart.

stats