Fórmula 1
Esports 27/06/2021

Verstappen regna a casa de Red Bull

Victòria incontestable de l'holandès, que amplia l'avantatge al Mundial

2 min
Max Verstappen, guanyador del GP d'Estíria

BarcelonaCap de setmana gairebé perfecte per a Max Verstappen al Gran Premi d'Estíria. Pole, victòria i, de retruc, reforç de la seva condició de líder del Mundial de Fórmula 1. El cap de files de Red Bull ha estat impecable a casa, al Red Bull Ring, en una cursa que ha dominat de principi a fi i on no ha patit gens ni mica per pujar al graó més alt del podi. L'hi han acompanyat Lewis Hamilton, el vigent campió i el màxim perseguidor al campionat i, per últim, Valtteri Bottas.

Poques vegades hi ha curses tan plàcides per a un pilot. Verstappen tenia el millor cotxe i ha exhibit el millor ritme. L'únic que li ha faltat és aconseguir la volta ràpida, que finalment s'ha adjudicat Hamilton. Mad Max ha estat impecable a la sortida i el seu equip ha estat àgil quan Mercedes ha canviat d'estratègia per mirar de pispar-los la cartera. A Red Bull han copiat el mateix -parar abans d'hora per posar neumàtics durs- i així han evitat qualsevol risc. Verstappen tan sols ha tingut un petit contratemps, amb els frens, però ha estat una minúcia que en cap moment ha fet perillar la victòria.

Premi de consolació per a Hamilton

El Red Bull Ring acollia la primera de les dues curses consecutives que es disputen en terres austríaques. En aquesta, el Gran Premi d'Estíria, Hamilton ho ha donat tot però no n'ha tingut prou per superar el seu rival. S'ha quedat, això sí, amb la volta ràpida. Un premi de consolació que ha aconseguit canviant els neumàtics a falta de dues voltes, quan ja sabia que no podia guanyar. Un puntet extra per al campionat, que lidera Verstappen amb 156 punts, 18 més que l'anglès.

La tercera posició ha estat per a l'altre Mercedes, el de Valtteri Bottas, que s'ha hagut de defensar a l'última volta dels atacs de Sergio Pérez (Red Bull). Darrere dels millors equips, la resta de pilots, encapçalats per Lando Norris (McLaren) i seguits pels dos Ferrari, els de Sainz i Leclerc. La F1 es queda una setmana més al Red Bull Ring, on diumenge vinent es disputarà el Gran Premi d'Àustria.

stats