MOTOCICLISME - GP DE L’ARGENTINA

La veterania de Rossi provoca l’error de Márquez

Retalla quatre segons i guanya després de la caiguda del català

No es pot dir blat fins que no és al sac i ben lligat. I si no que l’hi preguntin a Marc Márquez, que es creia guanyador de la cursa de MotoGP de l’Argentina i va acabar amb la cua entre cames. L’home del dia a Termas de Río Hondo va ser Valentino Rossi, que als 36 anys gaudeix d’una segona joventut a Yamaha. A la seva habilitat indiscutible sobre les dues rodes hi va afegir una exhibició de forma física i de concentració: no tan sols va ser capaç de pilotar al màxim durant tota la cursa, sinó que tampoc va cometre cap errada ni de pilotatge ni de càlcul. Al contrari, va acabar provocant l’error de Márquez. El resultat va ser una victòria en solitari del d’Urbino i una caiguda del cerverí. Als que havien pensat que el triomf de Rossi a la primera prova era una simple anècdota, els va demostrar que no era així.

A part del nivell excels de pilotatge, la cursa no es pot entendre sense l’elecció dels pneumàtics que va fer cada pilot. Rossi tenia un compost més dur que Márquez. Dit d’una altra manera, el català era més ràpid al tram inicial i l’italià podia esprémer més la moto a la segona meitat de la cursa.

Un pilot rejovenit

Márquez va sortir com un coet i va mantenir la primera posició. No tan sols això, sinó que va agafar un avantatge de fins a quatre segons a l’equador de la prova. Semblava que el grup del darrere només tindria opció a lluitar per dues places de podi. Però llavors va arribar el canvi de ritme de Rossi i es va girar la truita. Va superar amb molta facilitat Lorenzo -al final va avantatjar en deu segons el seu company d’equip- i va atacar les tres motos que tenia al davant. En superar-les va llançar l’atac definitiu cap a Márquez. Una gota malaia que anava retallant temps.

Faltaven tres voltes i Rossi va atrapar finalment Márquez. L’italià no s’ho va pensar dos cops i va provar d’avançar-lo. Va ser una volta preciosa, amb avançaments i contraavançaments. I llavors va arribar l’acció definitiva: en un revolt de dretes, Rossi va superar Márquez i el cerverí es va acostar per agafar-li el rebuf i tornar-li la jugada. Però s’hi va acostar massa i el va acabar tocant. El català va anar per terra i l’italià tenia via lliure cap a la victòria.

El grup del darrere, absolutament incapaç de seguir el ritme, es va haver de conformar amb les posicions de podi. Dovizioso es va escapar i va creuar la meta en solitari, mentre que Crutchlow li va guanyar la partida a Iannone.

Més continguts de