FÓRMULA 1
Esports 22/09/2013

Vettel aconsegueix un incontestable triomf a Singapur

L'alemany s'imposa al circuit de Marina Bay per davant d'Alonso i de Kimi Räikkönen, que ha disputat la cursa infiltrat

Nuria García
2 min
Sebastian Vettel ha guanyat el GP de Singapur de Fórmula 1 / DIEGO AZUBEL / EFE

BarcelonaSebastian Vettel ha tornat a passejar-se un any més pels carrers de Singapur. I ja en van tres de consecutives. L'alemany va llançat cap al seu quart títol mundial seguit i aquest diumenge al circuit de Marina Bay ha tornat a ampliar la distància respecte els seus perseguidors a la classificació general.

El pilot alemany de Red Bull ha pujat a l'esglaó més alt del podi i al seu costat hi han pujat Fernando Alonso i Kimi Räikkönen. El finlandès, que ha disputat la cursa infiltrat a causa d'unes molèsties a l'esquena, ha remuntat de la 13a fins a la 3a posició.

Vettel sortia des de la 'pole position' i, durant les 61 voltes a les que estava programada la cursa, només ha abandonat el lideratge quan ha entrat a boxes. Ni el cotxe de seguretat que, com ja sembla ser tradició, ha fet acte de presència a Singapur (de fet, en totes les edicions de la cursa el cotxe de seguretat ha hagut de sortit a la pista després d'un accident). El cotxe de seguretat ha beneficiat els perseguidors de Vettel, ja que en el moment de l'accident de Ricciardo –ha xocat contra les proteccions a l'entrada del túnel– tenia 13 segons d'avantatge sobre el segon, Rosberg, i 20 sobre el tercer, Alonso.

De fet, Alonso s'ha situat tercer tot just des de l'arrencada. L'asturià sortia setè, però en un obrir i tancar d'ulls s'ha situat tercer després de fer una sortida perfecta. Massa, Hamilton, Webber i Grosjean... gairebé els ha avançat a tots de cop. Però Vettel, al davant, rodava a un ritme que cap altre pilot podia seguir.

Després de l'aparició del cotxe de seguretat, Vettel ha tornat a escapar-se. I ha aconseguit prou marge com per entrar a boxes a canviar pneumàtics i tornar a la pista primer, a tres segons d'Alonso, que rodava segon per davant de Button.

El final de cursa ha estat emocionant. Webber, que rodava setè, ha pujat fins a la quarta posició però ha acabat aparcant el seu Red Bull a la pista amb problemes al motor i ha arribat al seu box pujat al cotxe d'Alonso. Button, que era tercer, ha acabat vuitè intentant gestionar els seus desgastats pneumàtics. Tot això ha provocat un ball de posicions i d'avançaments en les últimes voltes de la cursa.

stats