TENIS DE TAULA
Esports 09/01/2020

El Girbau Vic TT, llest per fer història als quarts de final de la Champions de tenis taula femení

La gironina Sofia Zhang lidera l'equip després d'entrar en el Top 10 mundial

Guillem Camps
2 min
La Champions per celebrar mig segle de tenis taula

VicEl pavelló d’esports Castell d’en Planes de la ciutat de Vic acull aquest divendres (18.45 h) el partit d’anada dels quarts de final de l'European Champions League Women de tenis de taula que disputa el Girbau Vic TT. Les de la capital d’Osona són el primer equip català de la història que juga la nova Champions en aquesta disciplina just l'any dels 50 anys de vida del club. Però l’èxit de les vigatanes no s'acaba aquí, ja que fins i tot s’han guanyat un lloc entre els vuit millors equips del continent arribant als quarts de final, malgrat haver superat un grup ben complicat. El sorteig els ha presentat una dura eliminatòria davant el Saint Quentinois, quart cap de sèrie de la competició i líder en el campionat francès.

El president del Girbau Vic TT, Enric Roca, admet que "és un enfrontament molt complicat perquè són un dels millors equips d’Europa". El principal perill de les franceses és la xinesa internacional amb el Canadà, Mo Zhang, actual número 27 del rànquing mundial. A més, tampoc s’ha de menystenir la russa Polina Mikhailova, número 1 del seu país i 47 del món. Les opcions de les catalanes dependran, en gran mesura, de l’estat de forma física de la seva jugadora referència, la gironina Sofia Zhang, que aquest gener s’ha col·locat en el novè lloc del rànquing del món sub-21. "Molts caps de setmana està competint a nivell internacional, i va molt carregada de partits. Ja s’ha perdut algun compromís de Champions per lesió", assenyala Roca, sobre el desgast físic de Zhang.

La jugadora Sofia Zhang del Girbau Vic TT durant la Lliga de Campions femenina de tenis taula

Les altres membres que militen en la plantilla del Girbau Vic TT són la número 1 gal·lesa Charlotte Carey, Orsolya Feher i Gabriela Feher. Aquesta última podria debutar a Europa després de recuperar-se d’una llarga lesió. El tècnic de les osonenques, Salvador Sierra, també compta amb Noa Muñoz i Sílvia Coll, jugadores del planter del club.

El Girbau Vic TT s’ha classificat per a la ronda de quarts de final després d’acabar la primera fase, formada per quatre grups de tres conjunts, en el segon lloc, per darrere del totpoderós Berlín, que ara se les veurà amb l’UCAM Cartagena, l’altre equip espanyol que juga la màxima competició europea. Les murcianes i les catalanes han sigut les grans dominadores del campionat domèstic els últims anys, tot i que enguany l’Irun, l’actual líder per davant del Girbau Vic TT, sembla disposat a posar fi a aquesta hegemonia. La Superdivisió Femenina, també coneguda com a Lliga Iberdrola, consta de 10 equips, entre els quals també es troba el Reus, que després de deu jornades disputades tanca la taula amb només dos punts.

stats