CICLISME
Esports 23/08/2015

Vincenzo Nibali, expulsat de La Vuelta per agafar-se al cotxe del seu equip

El campió italià, vencedor de la prova l'any 2010, és expulsat pel jurat de la cursa juntament amb el seu director per haver fet trampes per agafar el gran grup

Albert Rabadan
1 min
Vincenzo Nibali, després de la caiguda / JON NAZCA / REUTERS

BarcelonaVincenzo Nibali ha estat expulsat de la Vuelta a Espanya, tal com ha anunciat el president del jurat de comissaris de la Unió Ciclista Internacional (UCI) a la cursa espanyola, Bruno Valcic. Els directors del seu equip, Astana, s'havien reunit amb ells minuts abans de l'anunci.

El ciclista sicilià, guanyador de la cursa l'any 2010, s'ha vist involucrat en una caiguda a 30 quilòmetres de la línia de meta de la segona etapa de la cursa espanyola, i per reincorporar-se al gran grup s'ha agafat durant un tram al cotxe del seu equip, tal com s'ha pogut comprovar en imatges de televisió.

Fer ús d'aquesta maniobra pot costar diverses sancions d'entre 20 segons i deu minuts de penalització segons la gravetat del cas, però excepcionalment pot comportar l'explusió, com en aquest cas. Un dels dos directors de l'Astana en cursa, Alexander Sheffer, també ha estat expulsat, i l'equip kazakh haurà de córrer amb un sol cotxe d'assistències les dues pròximes etapes. Els dos han rebut també una multa de 200 francs suïssos.

D'aquesta manera, l'equip Astana es queda amb Fabio Aru i el basc Mikel Landa com a líders de l'equip, tal com va passar al Giro d'Itàlia, i La Vuelta es queda sense una de les seves principals estrelles (el vencedor de les tres grans voltes), tot i que a la cursa encara hi ha els tres primers classificats de l'últim Tour de França, Chris Froome, Nairo Quintana i Alejandro Valverde.

stats