La Volta
Esports 15/03/2013

La Volta homenatjarà el centenari del Tour amb un esprint a cada etapa

La prova ha estat presentada aquest divendres en societat amb un programa en directe a Esport3

Efe
2 min

Sant Joan DespíLa 93a edició de la Volta Ciclista a Catalunya, que se celebrarà del 18 al 24 de març, homenatjarà el Tour de França, que aquest any compleix el seu centenari, amb un esprint especial al quilòmetre cent de cada etapa.

En la gala de presentació de la prova catalana, els organitzadors han confirmat que el guanyador de cada esprint rebrà un mallot commemoratiu de mans de diferents personalitats vinculades a la història del Tour, entre les quals destaca el cinc vegades vencedor de la prova, el francès Bernard Hinault.

La Volta ha estat presentada aquest divendres en societat amb un programa en directe a Esport3, si bé el recorregut ja se sabia amb anterioritat.

La prova per etapes més antiga del món després del Giro i el Tour comptarà amb les primeres espases del ciclisme mundial, entre les quals sobresurten el vigent campió del Tour de França, l'anglès Bradley Wiggins (Sky), el millor ciclista del 2012 segons l'UCI, Joaquim 'Purito' Rodríguez (Katusha), i Alejandro Valverde (Movistar). S'hi sumen altres noms destacats, com Cadel Evans (BMC), guanyador del Tour el 2011, el vigent campió de l'últim Giro d'Itàlia, Ryder Hesjedal (Garmin-Sharp), i els bascos Igor Antón i Mikel Nieve (Euskaltel).

Amb un recorregut dur, aquesta edició tindrà dues etapes d'alta muntanya amb final a les estacions d'esquí de Vallter 2000 i Port Ainé, que seran les que segurament decidiran els primers llocs de la classificació d'una prova que, un any més, ha superat amb èxit les grans dificultats per trobar patrocinadors.

Etapes de la Volta Ciclista a Catalunya 2013:

- 18 de març. 1a etapa, Calella-Calella, 159 km

- 19 de març. 2a etapa, Girona-Banyoles, 160 km

- 20 de març. 3a etapa, Vidreres-Vallter 2000, 180 km

- 21 de març. 4a etapa, Campodrón-Port Ainé, 217 km

- 22 de març. 5a etapa, Rialp-Lleida, 156 km

- 23 de març. 6a etapa, Almacelles-Valls, 178 km

- 24 de març. 7a etapa, el Vendrell-Barcelona, 122 km

stats