FUTBOL
Esports 26/03/2015

La Federació de Futbol no s'ha presentat a la reunió pels drets de TV amb el govern

Ho ha denunciat el president de la Lliga de futbol professional, Javier Tebas

Efe
2 min
Javier Tebas, al Power8 Stadium / LFP

MadridLa Federació Espanyola de Futbol no ha fet acte de presència aquest dijous a la reunió sobre els drets televisius del futbol amb el ministre de Cultura José Ignacio Wert, el president del Consell Superior d'Esports, Miguel Cardenal, i el president de la Lliga, Javier Tebas, segons ha informat aquest últim en sortir de la trobada.

"No ha vingut ningú de la Federació (...) Si fa quinze dies vam fer un comunicat conjunt, i ahir el president de la Federació deia que vindria.. és una falta de respecte i de serietat", ha dit Tebas en sortir del Ministeri d'Educació després de dues hores i mitja de reunió amb Wert i Cardenal.

El president de la Lliga de Futbol Professional ha dit que convocarà els clubs a una assemblea d'entitats i presidents dilluns per "analitzar l'actuació de la Federació". El màxim dirigent dels clubs professionals s'ha mostrat sorprès que no hagi acudit cap representant de la Federació Espanyola de Futbol, ja que tant RFEF com LFP havien aprovat el 6 de març una declaració en la qual demanaven al Govern l'aprovació del decret que permetia la venda centralitzada dels drets de televisió.

En aquest document, fruit de la reunió de la Comissió Mixta formada per les dues entitats, es convidava l'Executiu a aprovar "amb caràcter urgent" un Reial decret llei sobre la venda centralitzada dels drets audiovisuals de Primera i Segona divisió, amb "repartiment equitatiu i de solidaritat amb el futbol aficionat. Avui veníem a ratificar aquesta declaració, per això estem sorpresos que no hagi vingut cap representant de la Federació", ha dit avui Tebas, que va assegurar que espera parlar amb els representants de la RFEF presents en la darrera reunió, entre els quals va citar al president de la Federació de Castella i Lleó, Marcelino Maté; el de la Federació Catalana, Andreu Subies; el president del sindicat de futbolistes AFE, Luis Rubiales; o el president de l'Atlètic de Madrid, Enrique Cerezo.

Respecte a si aquesta incompareixença de la Federació suposarà un retard al Reial Decret sobre la venda centralitzada dels drets televisius del futbol, el president de la LFP diu que espera que no es paralitzi, encara que assegurar que estan "molt preocupats", ja que de la negociació dels drets poden dependre uns ingressos de 300 milions d'euros per a la pròxima campanya i la "viabilitat" de diversos clubs de futbol. D'altra banda, Tebas sí que ha apuntat que la disposició del Govern a l'aprovació del aquesta normativa ha estat positiva. "Si no tenim un Reial decret de venda centralitzada no és per culpa del Govern d'Espanya. El Govern té la voluntat que tinguem un decret i simplement tenia la voluntat que la Federació ratifiqués l'acord que vam tenir fa 15 dies" ha afegit.

stats