BARÇA
Esports 15/12/2017

Yerry Mina, amb les ofertes que no té Arda Turan

Altres clubs han preguntat pel colombià, qui dona prioritat a incorporar-se al Barça el 2018

Toni Padilla
2 min
Yerry Mina celebrant un gol amb el Palmeiras.

BarcelonaYerry Mina, el defensa colombià del Palmeiras, passa les vacances “mirant el telèfon massa” segons admet amb una rialla el seu oncle i representant Jair Mina. El colombià sap que podria acabar al Barça en poques setmanes, ja que entre la lesió d’Umtiti i la decisió de Mascherano de marxar al Heberi Fortune de la lliga xinesa, el club blaugrana necessita incorporar un central aques tproper mercat de fitxatges.

Després d’acabar la temporada al Brasil amb un Palmeiras que ha estat subcampió, Mina espera novetats ja que “tenim altres propostes de clubs que volen fitxar en Yerry, tant de clubs europeus com americans” explica a l’ARA Jair, qui no amaga, però, que “la prioritat de cara al futur és el Barça, tot i que no sabem quan es podria tancar aquesta operació, que gràcies a Déu, confio que pugui ser una realitat”. El Barça té prioritat a l’hora de fitxar l’exdefensa del Santa Fé de Bogotà, però per pagar menys de 10 milions al Palmeiras, el fitxatge s’hauria de fer el proper estiu. Per fitxar-lo el gener, caldria negociar amb el Palmeiras directament, que pujaria el preu. I de moment, als Mina no els consta cap conversa en aquest sentit. “Estem en contacte amb la gent del Barça, però tot dependrà de que es produeixi una reunió entre el Palmeiras i el Barça. En Yerry té 23 anys i cal prendre les decisions amb el cap, per arribar a un acord que sigui el millor per a tots” afegeix tot admetent que si un club “universal” com el Barça et truca, “cal escoltar per fer les maletes. Ara, el contracte vigent és amb el Palmeiras i en Yerry sap que si toca jugar més mesos a un club com el Palmeiras, serà un honor Cal ser agraït amb els clubs que han confiat en tu, sense tancar la porta a seguir creixent” afegeix. “Esperem que el Barça prengui la iniciativa i parli amb el Palmeiras” conclou. Des de el Barça però, s’admet que el nom de Mina porta temps destacat dins de l’agenda de possibles fitxatges, però s’està acabant d’estudiar el mercat per veure si pot arribar un central europeu que pugui jugar la Champions.

Arda, sense pretendents

Si Mina té ofertes d’altres clubs doncs, qui no les rep és un Arda Turan que segueix deixant passar els dies, cobrant un bon sou al Barça, sense semblar gaire preocupat per no jugar ni tenir perspectives de fer-ho. Ahmet Bulut, el seu representant, ha admès que de moment, no arriben ofertes ni tant sols de la lliga turca. Si el darrer estiu el Galatasaray va preguntar-se, ara sembla complicat trobar un club on cedir-lo ja que una de les claus és el seu sou, vuit milions d’euros bruts per temporada.

stats