MOTOCICLISME - MOTO2
Esports 27/06/2015

Zarco guanya a Assen i és encara més líder de Moto2

Direcció de Cursa ha mostrat bandera vermella després que la moto de Lluís Salom deixés oli a la pista per un accident en el primer revolt i la cursa s'ha escurçat a 16 voltes

Nuria García
2 min
Johann Zarco, pilot de Moto2, a Assen / MIRCO LAZZARI / GETTY

BarcelonaJohann Zarco ha aconseguit el triomf en el Gran Premi d'Holanda de Moto2. El pilot francès, que és encara més líder després d'aquesta victòria, s'ha refet d'una no massa bona sortida per guanyar la cursa. Segon ha acabat Tito Rabat, que després liderar la cursa durant diverses voltes ha comès una errada a dues voltes per al final i gairebé ha servit en safata el triomf al francès. El podi l'ha completat Jonas Folger, que ha fet una gran sortida, però s'ha desinflat en els instants finals.

La cursa de Moto2 ha començat bastant accidentada, ja que en el primer revolt Schrotter, West i Salom han xocat i la moto del mallorquí ha volat pels aires, deixant oli a la pista. El pilot s'ha aixecat sense problemes, però degut a les condicions de la pista, Direcció de Cursa ha decidit mostrar banderes vermelles i aturar la cursa. Així, aquesta s'ha escurçat a 16 voltes quan ha arrencat de nou. I la nova cursa ha començat més o menys de la mateixa manera que la primera: Rabat ha fet una bona sortida i ha superat Zarco, però Folger ha fet una gran sortida i s'ha situat primer.

L'alemany ha intentat escapar-se però Tito Rabat, després de barallar-se amb Zarco (s'han arribat a tocar), ha contactat amb ell disposat a discutir-li el triomf a 10 voltes per al final. El català ha estudiat Folger durant diverses voltes i l'ha superat en la xicana a nou voltes per al final. Al mateix lloc, una volta més tard, Zarco també ha avançat Folger. El francès s'ha situat darrere de Rabat i finalment ha aconseguit situar-se primer després d'aprofitar una errada del català, que ha obert la porta massa en el quart revolt.

Pel que fa a la resta de catalans, Rins ha acabat quart mentre que Àlex Márquez ha estat novè i ha igualat així la seva millor posició a Moto2 que va aconseguir a Jerez aquest any.

stats