Estils 24/10/2016

L'escudella derrota el pa amb tomàquet com a 'plat favorit dels catalans'

Carme Ruscalleda destaca la ''complexitat'' d'aquest plat nadalenc avalat pel restaurador Joan Roca

Acn
2 min
La cuinera Carme Ruscalleda i el director de la revista 'Cuina', Josep Sucarrats, mostren en un rètol el nom del plat guanyador

L'Hospitalet de LlobregatUns 120.000 catalans que han participat en l'elecció del plat favorit dels catalans han triat finalment l'escudella i la carn d'olla com a millor plat per representar la cuina catalana. L'elecció d'aquest plat, proposat pel restaurador Joan Roca, ha disputat la final amb el pa amb tomàquet, que havia proposat Ferran Adrià.

L'elecció, organitzada pel grup editorial 'Sàpiens' i la revista 'Cuina', va partir de la base representativa de 20 plats que en els últims mesos s'han sotmès a la selecció dels participants.

La cuinera Carme Ruscalleda, del restaurant Sant Pau, ha destacat la ''complexitat'' del plat nadalenc elegit que ''ens fa una foto dels catalans de gent que no té mandra de posar l'olla al foc''.

El procés de selecció d'aquest plat en l'elecció organitzada per la revista 'Cuina' ha comptat amb la participació de 120.000 persones. Des de l'organització es va fer la convocatòria a partir de 20 plats que van passar un llarg procés de selecció de fins a 40 plats avalats cadascun d'ells per un reconegut cuiner català.

Els dos plats finalistes, el pa amb tomàquet i l'escudella i carn d'olla van ser els defensats per Ferran Adrià i Joan Roca, respectivament.

Altres cuiners, com és el cas de Carme Ruscalleda, que va avalar el xató, o Carles Gaig, amb els canalons, van ser descartats a les primeres de canvi. Ruscalleda s'ha mostrat satisfeta del resultat final de l'elecció, tot i que els seu plat no ha arribat a la final.

Ruscalleda ha defensat el xató com un plat català de la cuina medieval descendent del romesco que té un ampli ventall de variants al barrejar amb l'escarola.

L'elecció definitiva s'ha donat a conèixer aquest dilluns en el transcurs d'un acte celebrat al Fòrum Gastronòmic, un espai ubicat en la fira internacional Hostelco que organitza Fira de Barcelona a les instal·lacions de la Gran Via, a l'Hospitalet.

L'acte ha comptat amb la participació del director de la revista 'Cuina', Josep Sucarrats, en representació del grup editorial Sàpiens, la mateixa Carme Ruscalleda, que ha anunciat el plat guanyador, i Xavier Espasa, director de l'Agència Catalana de Turisme.

Sucarrats ha anunciat que la revista 'Cuina' lliurarà una placa a tots els restaurants catalans que promocionin l'escudella i carn d'olla en base a una recepta elaborada de cuina on s'informarà que en aquell establiment es cuina 'el plat favorit dels catalans'.

Espasa també ha intervingut per l'alta participació de l'elecció amb 120.000 persones i s'ha mostrat satisfet del plat guanyador que tot i ser de ''difícil'' elaboració i de molt temps de cocció és altament representatiu de la cuina catalana i un gran ambaixador per acompanyar l'any de Catalunya com regió europea de gastronomia.

stats