Estils 18/11/2019

Arriba un Nadal més 'kitsch' i atrevit

Les tendències en decoració apunten a un ressorgiment del color i el barroquisme aquestes festes

Ara
2 min
La decoració enguany serà més atrevida i barroca

BarcelonaEls amants de la decoració nadalenca excessiva i barroca estan de sort. Aquest any les decoracions de les festes arriben amb més colors, més llums i més excessos que altres anys, un estil pensat per fer les delícies d'aquells que gaudeixen convertint casa seva en un mercat tradicional nadalenc.

Tot això s'ha pogut veure a les demostracions que s'han fet aquest diumenge a Mercabarna Flor, en què han participat 2.500 floristes i decoradors d'arreu de l'Estat. Enguany, els que vulguin sortir de la decoració més tradicional tenen tres estils ben diferenciats: el kitsch, el luxós urbà i el funcional. El primer proposa colors cridaners, abundància de materials i elements vintage. És un estil divertit i extravagant que vol trencar els convencionalismes de les festes i que s'atreveix amb barreges de colors aparentment impossibles. En aquesta tendència, una de les més fortes d'aquest any, es poden sumar materials, estils i ornaments. Tot s'hi val.

Colors i ornaments barrejats

L'altra gran tendència de l'any és el luxós urbà, que també aposta per una abundància de materials de qualitat i un ús important del color daurat. És una tendència recarregada i un punt més clàssica en què les flors i el verd també tenen protagonisme, decorats amb daurats i vermells, amb velluts i guarniments brillants.

Finalment, els amants de l'estil més sobri poden optar per la decoració funcional, una altra tendència d'enguany que proposta un Nadal més minimalista amb pocs colors, ornaments amb tons metàl·lics combinats amb fustes o teles de colors càlids.

També es pot optar per decoracions monocolor
stats