La barra del Cañete s’apodera de tot el bar

La barra del Cañete s’apodera de tot el bar
Joan Callarissa
20/03/2016
2 min

BarcelonaEl “ tapeo del fino ” que José María Parrado (01) va dissenyar per a la barra del Cañete ha pogut amb tot. La proposta ha triomfat tant des que va obrir fa cinc anys, que ara el bar ha hagut d’emprendre una renovació completa per fer arribar la seva proposta de tapes a tot el local. El Cañete abans estava dividit en dues zones, en una de les quals hi havia el que ells anomenaven el “Cañete Mantel”.

Després de les obres, el restaurant ha quedat unificat pel que fa a l’espai i l’oferta gastronòmica. Així, ara té una única carta basada en tapes que només fa una excepció: el reservat. Allà, a més de la carta, també s’hi poden degustar alguns plats que el personal del Cañete decideix diàriament segons el que compren cada matí al mercat de la Boqueria.

La nova carta, basada en el producte fresc i de temporada, incorpora molts dels ingredients que els proveeix el fill del desaparegut cuiner Santi Santamaria, que es dedica a l’agricultura ecològica. La carta compta amb clàssics del bar com les anxoves de Santoña, el mollete de cua de bou i el fricandó de rap; amb plats de temporada com el saltat de calamarsets amb carxofes i la truita de gambes i créixens, i amb novetats com la costella i la presa ibèrica a la brasa. Per a les postres, el Cañete aposta pel típic pastís italià pionono -amb crema cremada- o el seu aplaudit baba al rom. Per acabar de seduir els assidus d’aquesta tasca premium del carrer de la Unió, el seu amo assegura que el reservat (02) serà un oasi per als barcelonins que vulguin fugir dels turistes.

stats