Estils 13/01/2015

Si ets guapa, a la Xina menges gratis

Un restaurant de Zhengzhou (Henan) ofereix un dinar gratis a les dones que un equip de cirurgians plàstics atorguin més puntuació en un rànquing de bellesa

Efe
1 min
Yanliang Hu, Miss Xina 2014, en una imatge d'arxiu / EFE

PequínUn restaurant de Zhengzhou, capital de la província de Henan (centre de la Xina), ha llançat una promoció en la qual les dones que aconsegueixen les puntuacions més altes en un rànquing de bellesa reben un dinar gratis.

La promoció, anomenada 'Paga per la teva cara', l'ha llançat un restaurant especialitzat en 'huoguo' –guisats tradicionals–, on un grup d'experts en cirurgia plàstica selecciona les afortunades, que aconsegueixen un dinar "per la cara", segons informa l'agència estatal de notícies Xinhua.

Per guanyar, les clientes s'han d'escanejar la cara en una màquina situada a l'interior del restaurant. La seva imatge s'envia automàticament a un equip d'especialistes que puntuen el rostre segons uns patrons professionals.

Les puntuacions estan a la vista de tots els clients de la segona planta del restaurant, on, cada mitja hora, les cinc dones que aconsegueixen més puntuació gaudeixen d'un dinar gratis.

No és la primera vegada que un restaurant xinès llança aquest tipus de promocions com a reclam publicitari per atreure més clientela.

Un altre restaurant del municipi de Chongqing (sud-oest de la Xina) ofereix als seus clients descomptes o menjars gratis en funció del seu pes.

En el cas dels homes, com més elevat és el pes més gran és el descompte. Els clients que superen els 140 quilos reben un àpat a càrrec del restaurant. En el cas de les dones, per aconseguir el mateix premi han de tenir un pes inferior als 34,5 quilos.

L'alçada és una altra de les característiques que es premien en un restaurant de Xangai, on els clients més alts reben descomptes destacables.

stats