Estils 27/12/2021

Les cases dels catalans cèlebres, amb l’ARA

<I>El llibre ‘Cases amb història’, a la botiga web del diari</I>

2 min
Les cases dels catalans cèlebres,  amb l’ARA

“Si entreu a la cuina de la casa de l’historiador Duran i Sanpere, a Cervera, hi trobareu una torradora i una cafetera elèctriques [...]. A alguns els poden fer enrere, les cadires antigues, les pintures fosques, els llums aranya i els rellotges aturats que tenen moltes cases museu, però visitar-les val molt la pena: és en aquestes llars on primer van arribar molts avenços”, explica el periodista i escriptor Daniel Romaní, autor de Cases amb història, que ofereix l’ARA. En aquesta publicació, Romaní parla detalladament de l’arquitectura, dels mobles, dels objectes personals i de la decoració d’aquestes cases, cosa que permet conèixer molt bé el context dels que hi van viure i la seva biografia, incloent-hi aspectes poc o gens coneguts. El llibre visita llars de personatges populars -Joan Miró, Pau Casals, Salvador Dalí, Santiago Rusiñol, Joan Maragall...- i d’altres que no ho són, però no menys importants, com el metge Josep Bonifaci o Raimuda Bassacs, que duia les regnes d’una fàbrica tèxtil a Gironella. Dels prop de cinquanta espais -tots visitables-, a més de cases museu, hi ha monestirs, masies...

Els textos del llibre van ser publicats en forma de reportatges a l’ARA, amb el suport de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural.

En aquesta mateixa promoció, l’ARA ofereix tots els altres llibres de Romaní que recullen els seus reportatges del patrimoni cultural català publicats en aquest diari: Monuments de Catalunya, Tresors de Catalunya, Catalunya industrial (Premi Bonaplata 2021) i Castells de Catalunya. “Amb el seu estil directe, posant-se sempre al lloc del lector, Daniel Romaní ha creat una manera d’explicar el patrimoni que ens el fa més pròxim”, diu Catalina Serra, subdirectora del diari ARA. Cases amb història es pot adquirir del 29 de desembre a l’11 de gener, per 18 €, a https://promo.ara.cat/cases-amb-historia-daniel-romani, on també es poden adquirir els seus altres llibres.

stats