Estils 25/06/2019

Les dissenyadores regnen en el primer dia del 080

Krizia Robustella, Agnès Sunyer i Maite Gassó, entre altres, presenten les seves noves propostes

Thaïs Gutiérrez
3 min
Les dissenyadores regnen  en el primer dia del 080

BarcelonaLa primera jornada del 080 Barcelona Fashion es va conjugar ahir en femení, amb una preeminència de dissenyadores que van presentar les seves propostes per a les pròximes temporades. El nom de Krizia Robustella va ser un dels més destacats de la jornada. La dissenyadora barcelonina tornava a la cita catalana després d’un any i ho va fer amb força. “M’he agafat un temps de descans i també de desconnexió perquè va bé veure que si no hi ets no passa res”, deia Robustella, que va explicar que la inspiració d’aquesta nova col·lecció que es diu Magic Orgy són les orgies “enteses com a festes on es barreja tot, no per força sexuals”.

A la passarel·la la barreja va ser de tot tipus d’estampats -una de les marques de la casa- amb una explosió de colors amb les il·lustracions de l’artista Nicasio Torres. Els teixits, aquest cop, van des de la licra fins al tul, passant per la pell, la viscosa i el niló, tot per aconseguir l’aire sporty unisex que Robustella dona sempre a les seves col·leccions.

Un altre nom destacat va ser el d’Agnès Sunyer que en aquesta col·lecció ha volgut homenatjar les dones. Tal com explicava a l’inici de la desfilada, la nova proposta “és una oda a la dona perquè s’alliberi, perquè trenqui els límits. El que vull és ajudar les dones encotillades a ser lliures i la moda és el canal que tinc per aconseguir-ho”. I la referència a les cotilles no era casual. Sunyer va passar 15 anys de la seva infància portant un cosset de metall per un problema a l’esquena.

D’aquella experiència dolorosa la dissenyadora en va treure força i determinació i ho va voler recordar ahir amb una performance en què una noia enfundada en una cotilla metàl·lica lluitava per treure-se’l entre sanglots davant el públic. Després, a la passarel·la, es van veure propostes amb molt de blanc i vermell, guipurs, viscoses i fantasia, canalé i patrons arquitectònics per a dones empoderades, i no hi va faltar un punt d’atreviment amb teixits plastificats i transparències o combinacions com la pell i el cotó.

Passió pels estampats

Les dones fortes, “felines però elegants”, com diu la dissenyadora Maite Gassó Casademunt, també van desfilar al matí amb la nova proposta de Maite by Lola Casademunt que torna als estampats -geomètrics, florals i animal print - per a la seva col·lecció d’estiu. Gassó, filla de la creadora de la firma, explicava ahir que la col·lecció s’inspira en els capvespres d’estiu i per això ha optat per colors suaus com els roses i els verds, tot i que es va atrevir amb algun toc fluor, i teixits vaporosos i lleugers, amb algunes propostes de nit plenes de lluentons, teixits brillants i estampats asimètrics. “A mi m’agrada vestir una dona elegant, sofisticada, amb ganes de destacar i sense por a ser vista”, deia la dissenyadora.

D’Islàndia a l’estiu al country

La jornada també va comptar amb la desfilada d’Escorpion Studio Barcelona, amb una col·lecció d’estiu de tons pastel i estampats geomètrics. Des que el 2018 Andrea Martínez va agafar el relleu a Sybille Horaist, la marca ha assolit un to més avantguardista i cosmopolita, lligat amb les tendències actuals, com es va poder veure ahir. Inspirada en Islàndia a l’estiu, la col·lecció vol representar els contrastos d’un estiu en una illa pròxima al cercle polar àrtic amb propostes de punt, teixit referència de la marca, que juguen amb estampats florals i geomètrics, sempre sobre colors suaus.

El punt també va ser un dels protagonistes de la desfilada de Teoh&Lea, la marca de Pep Generó i Raquel Colominas, que en aquesta ocasió s’han inspirat en les cançons country. La seva proposta passa per reinterpretar els vestits dels cantants d’aquest estil de música, sempre plens de lluentons, serrells i brodats, i barrejar-los amb un estil urbà, esportiu i modern per a la nova temporada tardor-hivern.

Al vespre, tancant la jornada, es van veure les propostes de Naulover i Nicholas K, una de les marques invitades. Naulover, la firma de Carme i Paula Noguera que té en el punt el seu teixit estrella, va presentar una col·lecció estiuenca que evoca una posta de sol a una platja del Carib. Així, les peces recreen amb formes relaxades els colors de la posta de sol, combinats amb blancs, grisos i ocres, i brillen amb materials com la seda. Per la seva banda, la marca de Nova York Nicholas K. va presentar una col·lecció minimalista que manté l’esperit sostenible de la marca, una antítesi del fast-fashion, ja que les seves peces no responen a les tendències i estan pensades per durar anys.

stats