Promoció
Estils 26/11/2021

Emporta’t amb l’ARA la maqueta de fusta per muntar la catedral de Girona

Les maquetes de la catedral i del pont de ferro de Girona es poden obtenir a la botiga web de l'ARA del 27 de novembre al 17 de desembre

2 min
Maqueta de la catedral de Girona

La catedral de Girona, edifici carregat d’història i d’històries situat al capdamunt d’una llarga escalinata de 90 graons, té un munt de tresors, com ara el claustre, d’una gran riquesa escultòrica, o el Tapís de la Creació, brodat de llana elaborat amb tints naturals, peça gairebé única a escala europea. Aquesta imponent catedral es va edificar durant força temps, i per això té diversos estils. 

Ara és possible construir de nou la catedral de Girona, en una mida més petita, esclar, i de fusta. Cal encaixar un total de 161 peces. Es calcula que aquesta obra es pot fer en un matí o una tarda: en unes quatre hores.

En la mateixa promoció (tot i que es poden comprar separadament) hi ha una maqueta del pont de ferro situat damunt de l’Onyar, al centre de la ciutat de Girona, i un tram de la façana que dona a aquest riu. Aquesta maqueta té 88 peces. El seu muntatge es calcula que dura unes dues hores.

Aquestes dues construccions formen part de la col·lecció de maquetes de fusta d’elements arquitectònics de Girona i el seu entorn, entre les quals trobem també la basílica de Sant Feliu, el pont de Besalú, una de les pesqueres de l’estany de Banyoles i el pont Nou de Camprodon.

Es tracta de maquetes d’allò més fidels a l’edifici original i pensades perquè les pugui muntar amb certa facilitat qualsevol persona a partir de 14 anys. A més, hi ha una guia de muntatge molt completa que inclou fotografies i textos que permeten fer-se una idea molt nítida de com es va construir cada edifici. El material de les maquetes és contraxapat de bedoll, i per al muntatge no cal fer servir cola.

Realitzades per l’empresa Ambwood, la maqueta de la catedral de Girona (145 €) i el pont de ferro de Girona (85 €) es poden obtenir en aquest enllaç del 27 de novembre al 17 de desembre. 

stats