Estils 04/09/2020

La firma de luxe Escada es declara insolvent

La crisi del covid-19 ha acabat d'enfonsar una empresa ja tocada d'abans

J.c.
1 min
Dues models presenten sengles creacions de la col·lecció de festa d'Escada per al 2020

BarcelonaLa marca de moda femenina de luxe alemanya Escada s'ha declarat insolvent a causa de la crisi per la pandèmia de coronavirus, però continuarà el seu negoci operatiu. Escada ha informat que va presentar dimarts un procediment d'insolvència a l'Audiència Provincial de Munic, que no afecta altres empreses del grup.

El gerent responsable de la insolvència d'Escada, que el 2009 també va tenir problemes per la forta caiguda de la seva facturació, és Christian Gerloff. La baixada de les vendes d'Escada, la seu central de la qual és a Aschheim, una localitat prop de Munic, s'ha intensificat amb la crisi econòmica que ha generat la pandèmia de covid-19. Al novembre del 2009, l'empresària Megha Mittal, d'origen indi, va adquirir Escada, empresa que va presidir fins a la tardor del 2019, quan la va vendre a l'inversor nord-americà Regent perquè les vendes no milloraven.

L'empresa, nascuda al 1978, va escalar dins del mon de la moda gràcies al gust de la seva fudnadora –i meitat creativa–, la model retirada Margaretha Ley. Amb ella van aconseguir oferir l'elegància còmoda i moderna de la dona actual de llavors a preus molt inferiors que l'alta costura. Sembla que actualment aquesta proposta no funciona, ja que la classe mitjana desapareix en el terreny de la moda i propostes com la seva van sent ocupades per grans cadenes de fast-fashion, que fan 'el mateix' a preus menors. La firma, que sobreviu sense Ley des del 1992, va viure un dels seus moments àlgids quan Kim Basinger va aconseguir l'Oscar per L.A. Confidential amb un conjunt seu.

stats