Una història d’amor que va començar als sis anys

Salvador Macip, metge, investigador i escriptor

2 min
La Yolanda i el Salvador Macip es coneixen des dels 6 anys.

¿Us imagineu tenir una fotografia del moment que us vau enamorar? ¿Us imagineu que aquest moment hagués estat a l’escola, amb només sis anys? El Salvador Macip i la seva parella, la Yolanda Porter, la tenen, aquesta fotografia. És en blanc i negre i s’hi veu la Yolanda mirant-lo a ell amb una adoració que no s’esforça a amagar. “Resulta que ella quan era petita deia que estava enamorada de mi”, explica Macip, que aleshores no se’n va adonar perquè la llista de prioritats l’encapçalaven els amics i jugar a futbol.  

Amb la Yolanda també ho eren, d’amics. Van ser amics tots els anys d’escola i tots els anys d’institut. La tensió romàntica, curiosament, va aparèixer quan van haver de separar-se per anar a la universitat. Va ser aleshores que es van trobar a faltar i van haver de començar a quedar expressament per veure’s. “De sobte ens vèiem sols i allà va sorgir tot”, explica el metge. Ara fa 45 anys que es coneixen i 30 que són parella, i la Yolanda, assegura Macip, segueix sent per sobre de tot la seva millor amiga.

El Salvador Macip i la Yolanda Porter quan tenien 6 anys.

“Per mi haver construït una relació d’amistat abans d’una relació de parella és molt important. Hi ha una part química, la de l’atracció física, a mi m’agrada la meva dona i jo li agrado a ella; però després hi ha una part racional molt important que és la de compartir interessos i afinitats, la d’aprendre de l’altre i créixer junts com a persona”, reflexiona l’investigador. De fet, diu Macip, el que més li agrada de la Yolanda és “tot el que ha après d’ella”. “Això i criar junts el nostre fill ha sigut el més bonic”. 

Per Macip, construir una relació de parella s’assembla una mica a escriure un llibre a quatre mans, una cosa que ha fet un parell de cops amb l’escriptor de fantasia Ricard Ruiz Garzón. “És una qüestió de temps i de treball en equip. És deixar una mica l’ego al calaix i saber entendre la perspectiva de l’altre. És pensar abans en el projecte que en tu mateix, és trobar la manera de créixer i evolucionar junts”. 

En aquest sentit, un valor molt important per a una vida feliç en parella, argumenta l’investigador, és la sinceritat. “La Yolanda em coneix millor que ningú, em coneix millor que els meus pares. No hi ha secrets entre nosaltres: els problemes es parlen i ens diem el que pensem. No amagar res és la base perquè una relació funcioni”. 

És curiós perquè, com a investigador, Macip és molt conscient de la visió científica de l’amor, més química i biològica, però no li agrada casar-s’hi: “Soc conscient que l’amor és un truc de la naturalesa per fer-nos aparellar, i alhora no puc evitar ser un romàntic. Sense la visió més literària de l’amor seríem uns cínics, i jo soc un romàntic”, celebra.

stats