Estils 12/06/2018

Ivanka Trump i el seu marit van guanyar 200 milions d'euros el 2017

Segons els càlculs de la CNN, ell en va guanyar 150 i ella 50

Ara
2 min
Ivanka Trump i el seu marit, Jared Kushner

BarcelonaIvanka Trump i el seu marit, Jared Kushner, són un dels matrimonis més poderosos del món per l'accés que tenen al president dels EUA, per al qual tots dos treballen com a assessors. Tot i això, no només tenen poder: també tenen una capacitat enorme de generar riquesa per a les seves arques familiars. El matrimoni, junt des del 2009 i amb tres fills en comú, hauria aconseguit embutxacar-se amb diversos negocis fins a 200 milions d'euros, segons ha publicat la cadena nord-americana CNN, que ha publicat aquesta informació basant-se en les dades publicades per les seves empreses, en dades fetes públiques d'ells pel fet de formar part del govern nord-americà, i en altres informacions obtingudes per fonts que no ha revelat.

Segons els càlculs, s'estima que Kushner hauria guanyat 148 milions d'euros, i la filla de Donald Trump, 47 milions. Part dels ingressos de la filla de Trump procedeixen de la seva participació en el Trump International Hotel, que li hauria fet ingressar dos milions d'euros com a indemnització quan va començar a treballar a la Casa Blanca. També de les seves empreses de moda i de joieria, amb les quals ven arreu del món. Per part d'ell, bona part dels ingressos provenen del complex d'apartaments Quail Ridge, que va adquirir el 2017 a Nova Jersey.

Una de les dades que més ha cridat l'atenció d'aquest càlcul que presenta la CNN és que, del total d'ingressos, 70 milions provenen de tasques no relacionades amb la Casa Blanca dutes a terme quan ja tenien un paper en l'administració. Una informació que posteriorment han confirmat el 'Washington Post' i 'The Guardian'.

Tot i que el mitjà no aconsegueix definir de quins negocis provenen la major part dels ingressos, sí que s'aventura a xifrar el seu patrimoni total, que podria arribar als 600 milions d'euros. En relació amb les dades que ha obtingut del govern nord-americà, la CNN diu que, tot i ser fiables, no són precises perquè es donen per trams, la qual cosa fa que l'exactitud es vegi lleugerament afectada.

stats