Estils 18/02/2016

Les joies d’Imelda Marcos, en venda

Joan Callarissa
1 min
Les joies d’Imelda Marcos, en venda

BarcelonaEl govern de les Filipines ha aprovat la subhasta de 300 joies, dos béns immobles i les accions confiscades a la família de l’expresident filipí Ferdinand Marcos -al poder des del 1965 fins al 1986-, pels quals s’espera recaptar uns 15,8 milions d’euros, informa l’agència Efe. Les 300 peces van ser requisades tant a Manila com a Hawaii el 1986, on van fugir l’exdictador i la seva dona, Imelda Marcos, després d’una revolta popular pacífica. Les joies confiscades han sigut separades pel govern en tres col·leccions, la Hawaii, la Malacañang i la Roumeliotes.

La col·lecció Hawaii va ser trobada entre les maletes dels Marcos en arribar a Hawaii, la Malacañang es va trobar al palau presidencial després de la fugida i la Roumeliotes es va confiscar a un ciutadà grec quan intentava treure-la de Manila.

Els beneficis de la subhasta aniran a l’estat, a l’espera que les víctimes de la dictadura en puguin reclamar una part com a reparació. Les autoritats ja han recuperat fins ara uns 4 milions d’euros dels 9 que es creu que van amassar els Marcos. Imelda Marcos, de 86 anys, defensa que les seves joies van ser comprades legalment.

stats