Estils 22/02/2019

L'actor Jussie Smollett va simular una agressió homòfoba i racista perquè li apugessin el sou

Els productors de la sèrie 'Empire' han suspès l'actor i l'han eliminat dels dos últims capítols

Ara
2 min
L'actor Jussie Smollett sortint dels jutjats

BarcelonaLa història de la presumpta agressió homòfoba i racista a l'actor Jussie Smollett, protagonista de la sèrie 'Empire', ha fet un gir de 180 graus. Ahir Smollett va ser detingut per la policia després que es descobrís que els fets que va denunciar a finals de gener van ser un muntatge orquestrat per ell mateix. Segons la policia de Chicago, l'actor, que volia un augment de sou i impulsar la seva carrera, va pagar 3.500 dòlars a dos germans perquè simulessin un atac racista contra ell.

Ahir Smollet es va entregar voluntàriament a les autoritats i va comparèixer davant un tribunal del comtat de Cook, que li va fixar una fiança de 100.000 dòlars de la qual ja ha pagat el 10% per poder quedar en llibertat. L'actor s'enfronta a un delicte de desordre públic que li podria comportar una pena de fins a tres anys.

Per la seva banda, els productors de la sèrie televisiva ‘Empire’ han decidit suspendre l’actor i eliminar el seu personatge dels dos últims capítols de la cinquena temporada, que està en procés de gravació. Els responsables de la sèrie han considerat "molt preocupants" els càrrecs que s’han presentat a l’actor i han declarat tenir confiança amb el sistema legal.

A finals de gener Smollett va presentar una denúncia assegurant que dos homes l'havien increpat en un local de menjar ràpid de Chicago i li havien preguntat a crits si era "el marica i negre de merda d’’Empire’". Tot seguit li haurien tirat una substància química, l'haurien colpejat i li haurien posat una corda al coll. Segons va detallar ahir el superintendent de la policia de Chicago, Eddie Johnson, la majoria de ferides que presentava Smollett, que va ser hospitalizat després de l'agressió orquestrada, havien estat autoinfligides, tot i que també va rebre cops dels dos germans.

Abans de l'agressió Smollett ja havia intentat cridar l'atenció dels productors d''Empire' enviant-se a si mateix una carta amb amenaces racistes i homòfobes.

Segons el cap de policia, més de 20 detectius han estat involucrats en la investigació de la denúncia presentada per Smollett, que ha resultat ser "un truc publicitari d'algú insatisfet amb el seu sou". La policia té una còpia del xec que Smollett va utilitzar per pagar als dos germans i un registre de trucades telefòniques que demostrarien que l'actor va parlar amb els dos agressors una hora abans de l'atac.

El superintendent de la policia, també afroamericà, va lamentar que l'actor s'hagués aprofitat del dolor i la ràbia que causa el racisme per promoure la seva carrera.

stats