Estils 22/10/2015

Juve&Camps se suma a l'aposta ecològica del Penedès

El celler ha acabat la seva primera verema ecològica després de reconvertir més de 270 hectàrees de cultiu 

Ara
2 min
Les vinyes de Juve & Camps

BARCELONALa bodega Juvé&Camps ha decidit apostar per la viticultura ecològica, seguint l'estela d'altres cellers del Penedès que han fet el mateix, i després de tres anys de feina per reconvertir les tècniques de treball i la gestió de la finca, l'aposta ha sortit bé. El president de la companyia, Joan Juvé, espera "uns resultats òptims" a final d'any i preveu exportar unes 700.000 ampolles a 51 països. "Els primers vins ecològics es posaran a la venda a la primavera", ha dit Juvé a l'agència Efe, i ha destacat la qualitat aromàtica dels mostos, vins i caves, que han demostrat "una gran maduresa, intensitat i fidelitat al seu caràcter".

Juvé & Camps és un dels cellers familiars més emblemàtics del Penedès i un dels més reconeguts elaboradors d'espumosos del món que fa segles que es dedica a la viticultura. Actualment compta amb més de 270 hectàrees de vinya que ara ja estan cultivades de forma 100% ecològica.

Cultiu natural

El responsable de viticultura de Juvé & Camps, Josep Jiménez, ha destacat que la producció ecològica no permet utilitzar productes de síntesi química i, sense fer servir herbicides, s’han d’incrementar “els esforços materials i humans”. Per exemple, les males herbes s’han de retirar de forma mecànica. Jiménez també explica que estan aplicant una tècnica de confusió sexual per evitar que una espècie de papallona faci forats al raïm. Es tracta de difondre una hormona que crea “un núvol de feromona que impedeix al mascle trobar la femella”. “Seguim encara amb més intensitat l’evolució de la planta i fem el que demana a cada moment”, subratlla Jiménez, que afegeix: “La producció ecològica és una aposta molt ambiciosa de futur i de present”. Joan Juvé afirma que amb l’objectiu d’aconseguir el “respecte absolut pel medi ambient” que els permeti mantenir la “màxima qualitat” de vins i caves, també volen potenciar la “personalitat de les terres”.

Una DO que vol ser ecològica

L'aposta de Juve & Camps és un pas més que fa la DO Penedès per convertir-se en una zona de cultiu vinícola totalment ecològic. Actualment ja és una àrea líder en producció de vins ecològics a l'Estat, però els responsables de la DO ja han manifestat en més d'una ocasió la seva voluntat que tots els seus vins acabin sent ecològics.

Segons els experts en viticultura ecològica aquests vins indiquen que en la seva elaboració hi ha respecte per la vinya i pel medi ambient, i això es nota immediatament després de beure'n, ja que no provoquen digestions difícils ni mals de cap. A més, al mercat cada cop hi ha més demanda d'aquest tipus de productes.

stats