Estils 03/03/2016

Miguel Poveda denuncia insults homòfobs per part del president d'una penya flamenca

En una carta oberta, l'artista català ha explicat que el president de l'agrupació gaditana Enrique El Mellizo li va deixar un missatge insultant-lo a ell i el seu representant al contestador

Efe
2 min
Miguel Poveda

CadisEl 'cantaor' català Miguel Poveda ha anunciat que abandona la penya flamenca Enrique El Mellizo, ubicada a Cadis, de la qual havia estat nomenat soci d'honor, per haver rebut insults homòfobs del seu president, que li va dir "tros de marieta". En una carta oberta recollida per Efe, Poveda ha relatat que "no és correcte que en ple segle XXI es facin aquest tipus d'insults, que embruten la imatge del flamenc i entorpeixen el camí a la tolerància". A més, ha anunciat que portarà als tribunals l'incident.

Una agenda plena

El 'cantaor' ha explicat que els insults es van produir després que el president de la penya gaditana, Antonio Benítez, responsable també del festival 'Los jueves flamencos de Cadis', fes diverses trucades al seu telèfon personal. Com que no va poder respondre aquestes trucades –"per estar amb compromisos professionals a Istanbul, assajos amb el 'bailaor' Kojima per al seu espectacle a Jerez i per la participació en l'homenatge a Curro Romero"–, Poveda va encarregar al seu representant, Rafa Coto, que atengués el president de la penya. "Semblava que volia contractar-me per cantar a Cadis", avança l'artista.

Impossible quadrar dates, segons Poveda

"El senyor Coto li va comunicar amb tota l'educació que el caracteritza que no era possible aquest any, ja que acabàvem d'estar cinc nits al Gran Teatre Falla i seria més endavant, quan tornéssim a la ciutat", segons explica el 'cantaor'. "Tan malament li va semblar la negativa de no poder-hi anar per qüestions de dates que va tornar a trucar-me, aquesta vegada per deixar un missatge de veu insultant el senyor Coto, dient-li "fantasma", i a mi, "tros de marieta", ha afegit.

Abandona la penya flamenca

Poveda ha explicat que aquest missatge d'àudio "està gravat per presentar-lo davant un jutge quan sigui oportú". Des del seu punt de vista, "aquest tipus de personatges", en referència al president de la penya, "no poden representar el món del flamenc ni des d'una penya ni un festival".

Després d'agrair a tots els directius de la Penya Enrique El Mellizo que li atorguessin el títol de soci d'honor, els ha anunciat que "amb tot el dolor" del seu cor no vol pertànyer a una associació flamenca "en què el seu president fa insults homòfobs per no poder estar al seu festival".

stats