Estils 06/09/2016

La nova Miss Japó denuncia atacs racistes

És filla d'un pare indi i d'una mare japonesa. Les persones d'origen mestís al Japó diu que pateixen un gran assetjament per aquesta condició. La seva successora va ser una altra jove 'hafu' que s'ha convertit en una icona

Joan Callarissa
3 min
Priyanka Yoshikawa

BarcelonaL’actual reina de la bellesa japonesa, la jove de 22 anys Priyanka Yoshikawa, ha denunciat, després d’aconseguir el tron, la situació que li ha tocat viure al País del Sol Naixent a causa de ser mestissa. Filla d’un pare indi i d’una mare japonesa, la jove ha explicat que coneix “moltes persones que són hafu [terme japonès que s’utilitza per referir-se als mestissos] i pateixen assetjament”. “No hauríem de tenir problemes per aquest motiu, hem lluitat per no haver de passar per això i fa mal veure que malgrat tot el que s’ha fet, encara queda tant per fer”, remarca.

Yoshikawa és la successora d’ Ariana Miyamoto, que l’any passat va representar el Japó a Miss Univers. Amb vint anys, va ser la primera jove mestissa elegida en un concurs així. La seva elecció va comportar diverses crítiques i va generar un gran debat social sobre la puresa racial. Miyamoto és filla de mare japonesa i de pare afroamericà. El regnat de Miyamoto va suposar un revulsiu al país, on aquest tema no es tractava de manera tan oberta. Tant és així que la ja ex-Miss s’ha convertit en una icona per als japonesos racialment mixtos.

“Abans de l’Ariana, les noies hafu no podien representar el Japó. Ella va ser tota una inspiració perquè ens va mostrar a totes les noies mestisses el camí a seguir”, ha explicat Yoshikawa, que assegura que se sent “orgullosa” dels seus orígens i dels llocs on ha viscut, des dels EUA fins a l’Índia. “Quan vaig tornar al Japó, semblava que tingués la pesta: em miraven com si fos un bitxo raro. Però estic agraïda perquè això em va fer molt forta”, conclou.

L’actriu Marta Etura, embarassada

L’actriu basca Marta Etura està embarassada. Ho deixava claríssim el vestit vermell que es va posar dilluns a la nit al Festival de la Televisió de Vitòria, on no va poder dissimular la notícia que a la tarda havia intentat amagar als periodistes durant la presentació de la seva pròxima sèrie: La sonata del silencio. A la catifa vermella només va donar tres dades: que està contenta, “molt, moltíssim”, que es troba “molt bé” i que està de quatre mesos. Després de deixar-ho amb l’actor Luis Tosar el 2012, no s’ha conegut cap parella de la donostiarra, que no ha explicat qui és el pare de la criatura.

Marta Etura al Festival de la Televisió de Vitòria

Olivia Newton-John, preocupada per la salut de la seva filla

Diversos mitjans s’han fet ressò últimament del que va publicar la revista australiana New Idea sobre Chloe Lattanzi, filla de l’actriu Olivia Newton-John. La publicació assenyalava que l’actriu que va donar vida a Sandy Olsen a Grease està “desesperadament preocupada” per la fixació que té la seva filla amb l’aspecte físic. “Està totalment obsessionada per aconseguir el cos d’una nina Barbie i en aquest sentit mai en té prou”, explica a la revista una font pròxima a la família.

La filla gran d'Olivia Newton-John

És tan gran l’obsessió de Lattanzi que, amb només 30 anys, s’hauria gastat més de 300.000 euros en cirurgies i tractaments estètics. Aquest no és el primer maldecap que dóna la jove a la seva mare. El 2013 es va estar set mesos internada en un centre contra l’anorèxia i també va tenir seriosos problemes relacionats amb les drogues. Llavors va atribuir les dues qüestions a la “pressió” de ser filla de la seva mare.

stats