MANS A TERRA
Estils 15/08/2018

Pebrots, el color de l’horta!

Hi ha un munt de varietats i són fàcils de cultivar: necessiten temperatures d’entre 20 i 30 graus i molta llum

Aure Farran
2 min
Pebrots,  El color de l’horta!

Avui ens fixem en una altra planta clarament d’estiu: la pebrotera. Creix perfectament amb temperatures d’entre els 20 i els 30 graus. Necessita molta llum i tolera força malament les humitats, que li provoquen fongs. Pel que fa al reg, necessita aigua regularment per garantir que li sortiran les flors. Això vol dir que l’haureu de regar de manera constant, però evitant els tolls d’aigua.

Si voleu plantar-les en testos o jardineres, no patiu, que s’hi adapten bé. Només necessiten que els toqui força sol (un mínim de 6 hores), i recordeu que amb 20 o 30 cm de terra ja garantireu que donin fruit.

Pel que fa a la poda, és aconsellable que la retoqueu lleugerament per evitar plagues, malalties i trencament de les tiges. L’ideal serà que deixeu les 2 o 3 tiges més fortes i que elimineu les altres. A partir dels 20 cm des de la bifurcació també serà bo que retireu les flors més llunyanes de les tiges principals per garantir la viabilitat de les més pròximes. Si l’espai és reduït, fareu bé d’esponjar-la perquè quedi més airejada i pugui produir més.

Com dèiem, les humitats no li van gaire bé, així que seria recomanable de proporcionar-li una terra amb un bon drenatge. Trieu un substrat ric en matèria orgànica.

Ja sabeu que de varietats de pebrot n’hi ha un munt, però bàsicament es divideixen entre les varietats dolces i les picants. Si recolliu els pebrots quan estan verds, la planta continuarà donant fruit. Si heu triat alguna varietat picant, penseu que com més vermella més picant serà. De la mateixa manera, en la varietat de pebrot vermell dolç, com més vermell estigui, més dolç serà.

Animeu-vos a plantar pebrots! Són imprescindibles per a molts plats i diuen que regulen el colesterol i que són un protector del cor i de la mucosa estomacal, de la faringe i dels bronquis.

La fitxa

Quan plantem?

De febrer a abril

Vol sol?

Necessita llum i temperatures càlides

Necessita aigua?

Un reg constant sense excessos

Quin terreny triem?

Un substrat ric en matèria orgànica i amb un bon drenatge

stats