Estils 21/05/2021

Us proposem 10 plans per al cap de setmana

Us seleccionem diferents propostes per gaudir al màxim d'aquest cap de setmana a tot el país

ARA
1 min
Una edició anterior de la fira Tarraco Viva
1.
Lo Festival de Senderisme de la Conca Dellà

El festival proposa fins a quatre rutes, amb dificultats i preus diversos. En teniu la informació més detallada en aquest enllaç.

El paisatge de la Conca de Tremp
2.
Fira Literal

Barcelona. 22 i 23 de maig

Se celebra a la Fabra i Coats de Barcelona amb un centenar d’editorials i una cinquantena de converses, debats, presentacions, poesia i contacontes. En trobareu tota la informació aquí.

Una edició anterior de la fira
3.
Tarraco Viva

Tarragona. Fins al 30 de maig

Més de 200 activitats amb una temàtica centrada en la fi de la República romana i la mort de Juli Cèsar. Podeu consultar aquí la programació.

Una edició anterior de la cita històrica
4.

'Escape room' al Museu Marítim

Barcelona. Fins al 30 de juny

El Museu Marítim de Barcelona acada d'inaugurar un escape room anomenat Mar endins... guardes del temps. L’activitat és un joc gratuït per a tots els públics, inspirat en l’exposició Catalunya mar enllà. Tres segles de marina catalana (s. XVIII-XX). La proposta us convertirà en guardes i la vostra tasca serà resoldre enigmes que ha detectat una màquina del temps. Quan aquesta màquina es posa en alerta vol dir que hi ha alguna idea, descobriment, acció o fet històric del passat que està a punt de no passar i llavors caldrà que hi intervingueu. Us podeu informar del joc en aquest enllaç.

5.
Fira Lactium

Vic. 22 de maig

Hi participen quaranta formatgeries catalanes i artesanes que hi presentaran més de 250 productes. També hi haurà espectacles culturals i concursos

Un assortiment de formatges
6.

Festival Ludivers

Girona. 22 i 23 de maig

La 7a edició d'aquest festival torna als jardins de la Devesa aquest cap de setmana amb un espai destinat als jocs tradicionals. El festival vol fomentar que els nens juguin a amb bitlles de sis, la morra, el bèlit, el io-io, el tir de fona i altres jocs de destresa i taula. A més, hi haurà demostracions de jugadors amb experiència que guiaran els infants. Aquest espai estarà gestionat per la Federació Catalana de Joc Tradicional. També hi haurà dos espectacles dissabte i dos més diumenge, però caldrà inscriure-s'hi prèviament a través de la web.

7.

Festa del Riu

Manresa. Fins al 29 de maig

La Festa del Riu de Manresa, la gran trobada anual de l’economia social i la cultura transformadora a la capital del Bages, recupera aquest any el format presencial amb un complet programa de xerrades, tallers i concerts que comencen aquest cap de setmana i s'allarguen fins al 29 de maig. Hi haurà conferències, recitals, passejades i activitats a la vora del riu.

8.

Festes de Primavera

Palafrugell. Fins al 24 de maig

En plena Pasqua Granada, Palafrugell celebra una singular desfilada de carrosses, coneguda com el Carroussel. A banda de les colles locals, la festa atrau comparses de tot arreu que volen reviure l'esperit carnavalesc en plena primavera. A les Festes de Primavera hi haurà també concerts, recitals, gimcanes infantils, exposicions i portes obertes als museus.

9.
Festes de Maig

El Poblenou. Barcelona. Del 21 al 23 de maig

Festa grossa plena d'activitats. Enguany hi haurà música, xerrades culturals, cercavila, correfoc, activitats esportives, mercat. Podeu consultar-ne el programa aquí.

Una edició anterior de les festes
10.

Vi per Vida

Estany d'Ivars i Vila-Sana. 23 de maig

Vi per Vida és una associació no lucrativa que té per objectiu donar suport a la recerca en metàstasi i sensibilitzar la ciutadania en favor de la investigació del càncer. El 23 de maig torna amb un nou tast solidari, després de més d’un any sense poder dur a terme accions presencials, que s’emmarca en la 9a Volta Solidària de l’Estany d’Ivars i Vila-sana. La volta va néixer amb l’objectiu de recaptar fons per a causes ben diverses i enguany pretén lluitar contra la metàstasi.

Enguany, el festival proposa fins a quatre rutes, amb dificultats i preus diversos. La cita es posa en marxa divendres amb la inauguració de l'exposició Històries i camins. Passeig literari pels camins pirinencs, de Maria Barbal i Núria Garcia Quera. Tant dissabte com diumenge hi haurà una excursió al matí i una a la tarda per paratges de la zona i amb dificultats diferents perquè hi hagi opcions per a tots els nivells i edats. En teniu la informació més detallada en aquest enllaç.

stats