Estils 12/11/2021

Us proposem 8 plans per al cap de setmana

Us seleccionem opcions d'oci i de lleure per encertar-la del tot

ARA
3 min
'The pinnacle of rush', una de les pel·lícules programades al Festival de cinema de muntanya de Torelló
1.
Santa Ratafia

Santa Coloma de Farners. Dissabte 13 i diumenge 14 de novembre.

La ratafia, un licor en estat de gràcia

La Festa de la Ratafia de Santa Coloma de Farners se celebra aquest cap de setmana amb el pes d'un aniversari important: és la quarantena edició. Com sempre, la plaça Farners serà la protagonista de la fira, amb la presència de més de 25 marques per tastar i comprar. A més, també hi tindrà lloc el tradicional Concurs de Ratafies Casolanes, amb uns dos-cents productors de ratafia que competeixen per tres premis a les millors ratafies catalanes i la nominació del premi a la millor ratafia local.

2.

Patrimoni literari

Tortosa. Dissabte 13 de novembre.

La Biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa acull aquest dissabte el tancament de la setena edició de les Jornades del Patrimoni Literari Ebrenc: La paraula. La cultura que vivim: petjada de generacions ebrenques. Una setmana de ponències que aquest any paren especial atenció a aspectes del nostre patrimoni a través de la paraula. Dissabte es fa la ruta literària Paraules de guerra a l'Ebre.

3.

Oli de Siurana

Reus. Dissabte 13 de novembre.

Després que el 2019 s'aconseguís el rècord de vendes d'oli i la fira s'hagués de suspendre el 2020 a causa de la pandèmia, torna la Festa de l'Oli Nou de Reus. L'edició, com sempre, comptarà amb la presència dels productors més importants de la DOP Siurana, què aprofiten la festa per presentar de manera col·lectiva l'oli nou. La fira se celebra a la plaça de la Llibertat de Reus.

4.

Cinema de muntanya

Torelló. Dissabte 13 i diumenge 14 de novembre.

Torna una cita ineludible per a tots els amants del cinema de muntanya, un clàssic del calendari que aquest any celebra la la 39a edició. El Festival BBVA de Cinema de Muntanya de Torelló, que en aquesta edició té l'Antàrtida com a fil central, s'allargarà fins al 21 de desembre. Les candidates a endur-se la prestigiosa Flor de Neu d'Or són 47 pel·lícules que es podran veure al teatre Cirvianum i al Casal de Torelló, a més de casa, perquè també es podrà seguir a través de la seva plataforma digital.

5.
Joan Miquel Oliver a la Badia

Roses. Dissabte 13 de novembre.

Joan Miquel Oliver / PERE JOAN OLIVER

Després de l'aturada obligada de l'any passat torna el Festivalet de Roses, una proposta que pretén unir el paisatge únic de la badia de Roses amb la música, la cultura i la gastronomia. En l'edició d'aquest any la gran estrella és la presència del músic mallorquí Joan Miquel Oliver, ànima d'Antònia Font, que posarà la banda sonora a la posta de sol.

6.
Art de carrer

Barcelona. Dissabte 13 i diumenge 14 de novembre.

Una vista de l'exposició de Banksy

Banksy. The Art of Protest arriba a Barcelona després d'haver rebut més d'un milió de visites en la seva gira mundial. Una immersió multisensorial al misteriós món d'aquest influent artista, que ha redefinit l'art de carrer des de l'anonimat i amb una visió activista. A la mostra, que es podrà veure al Disseny Hub Barcelona, hi ha desenes d'obres originals cedides en exclusiva per col·leccions privades internacionals, algunes de les quals inèdites.

7.

Canvi de paradigma

Barcelona. Dissabte 13 i diumenge 14 de novembre.

Partícules Paral·leles és una producció de The Amateurs Company que formen tres històries entrellaçades que segueixen el fil de l'exploració de les relacions humanes en aquest segle i de com la tecnologia està canviant la manera com vivim, ens relacionem i ens estimem. Ivan Andrade escriu i dirigeix aquesta tragicomèdia plantejada a partir de les noves formes socials, els nous models familiars i el ritme frenètic i sense pausa a què estem exposats. Fins al 28 de novembre al Teatre Akadèmia

8.

Festival Flamenc de Girona

Girona. Dissabte 13 i diumenge 14 de novembre

El FlamenGi inaugura la tercera edició amb una exposició fotogràfica de Jacques Léonard, Romi, dedicada a la dona gitana. Aquest any el festival es vol centrar en la mirada femenina i la multidisciplinarietat: el flamenc no només en la música, sinó també en la pintura, el cinema i la fotografia. La masterclass de la mestra de flamenc la Chamela i l'espectacle de ball Nuclear de Lorena Oliva són dos dels plats forts. El festival estrena escenari al carrer, una iniciativa que vol potenciar la música a l'aire lliure. Per això s'han organitzat actuacions musicals a la plaça Germans Sàbat.

stats