Estils 20/10/2017

Panellets de pinyons, la tradició s'imposa a la castanyada

El Gremi de Pastisseria calcula que menjarem 250.000 quilos de panellets en aquesta festa

Ara
1 min
Una safata de panellets

BarcelonaEls catalans som amants de les tradicions i ho demostra el fet que el panellet tradicional, el de pinyons, segueix sent el preferit dels catalans. Ho ha explicat aquest divendres el Gremi de Pastisseria de Barcelona, que qualifica el panellet de pinyons com "el rei indiscutible" de la Castanyada, ja que de cada 40 que se'n venen 30 són de pinyons, segons dades del Gremi.

250.000 quilos de panellets

Pel que fa al consum, les altes temperatures faran que les vendes de panellets siguin aquest 2017 similars a les de l’any 2016, segons les previsions del Gremi de Pastisseria de Barcelona. S’espera, llavors, que els catalans consumeixin prop d’uns 250.000 quilos del dolç més típic de la castanyada. “És un producte molt estacional, que costa vendre més enllà de les dues o tres setmanes al voltant de Tots Sants”, segons subratlla Elies Miró, president del Gremi.

Sabors variats i innovació

Tot i això, com cada any, aquest 2017 també es trobaran algunes novetats a les pastisseries. Miró explica que enguany seran els panellets liofilitzats els més innovadors, uns panellets elaborats amb fruites deshidratades i rehidratades de forma natural amb la mateixa humitat del massapà. També n'hi haurà de sabors tan suggerents com la maduixa, els gerds, el mango, les fruites del bosc o el maracujà.

Preus estables

Pel que fa als preus, segons el Gremi també es mantenen estables des de fa anys i es tornaran a situar entre els 40 i els 55 €/kg. Es calcula que, de mitjana, un quilo de panellets variats conté entre 36 i 40 unitats. Això significa que cada panellet artesà costa al voltant de 80 cèntims i que un assortit de 12 té un preu d’uns 10 €.

stats