Estils 16/02/2015

Samuel Eto'o compra per 25 milions d'euros la mansió de 'la maledicció de Tutankamon'

La mansió, a Portofino, va ser la residència d'estiu de lord Carnarvon, el descobridor de la tomba del faraó. La mort de tres propietaris ha marcat la imatge de la residència

Ara
2 min
La mansió, vista des de l'aire

BarcelonaVa ser la residència d'estiu de lord Carnarvon, l'home que va descobrir la tomba de Tutankamon i que va morir per la picada d'un mosquit. A les seves escales va morir el nebot del lord, poc després. I l'any 2001 la casa va ser l'últim lloc on va ser vista amb vida la comtessa i model de Gucci Francesca Agusta. Per tot això, els habitants de la zona on hi ha ubicada Villa Altachiara, a Portofino, asseguren que està afectada per "la maledicció de Tutankamon". Però a algú no li ha importat la mala reputació de la finca, i l'ha acabat comprant per 25 milions d'euros. El seu comprador: Samuel Eto'o.

Val a dir que potser Eto'o no s'ha deixat influenciar per la maledicència popular, però sí que ha aconseguit un substancial descompte. La casa, que va sortir al mercat per 40 milions d'euros, ha estat finalment venuda per 25 després que ningú mostrés interès per la residència, ubicada en un lloc privilegiat i decorada amb gust aristòcrata.

L'exjugador del Barça, actualment a la Sampdoria, podrà gaudir de 40 habitacions, 31.000 metres quadrats de jardins i una vista incomparable sobre la Riviera italiana, a la Ligúria. La mansió, construïda al segle XIX, es troba situada en un turó, en una península amb penya-segats. Des de les seves finestres es pot veure Portofino, una de les localitats més glamuroses del nord d'Itàlia.

Tres morts

Els habitants de la zona estan, però, convençuts que la casa està maleïda. Ho està des que, poc després de comprar-la per passar-hi els estius, lord Carnarvon va morir per una picada de mosquit. L'aristòcrata anglès —la residència familiar del qual era Castle Highclere, on es roda la famosa sèrie de televisió 'Downton Abbey'— va convertir-se en un apassionat egiptòleg després que el seu metge li recomanés un clima sec pels seus problemes de salut. A Egipte Carnarvon no només va no va respirar un aire menys humit sinó que va protagonitzar el que probablement és el descobriment arqueològic més mític de tots els temps: el de la tomba del faraó Tutankamon. Poc després, però, va morir per la picada d'un mosquit. I, al cap d'uns mesos, el seu nebot va morir en caure per les escales de Villa Altachiara.

Amb les morts dels dos Carnarvon havia començat la llegenda de la maledicció de la mansió. Una llegenda que es va incrementar quan, l'any 2001, la comtessa Francesca Agusta, model de Gucci, va desaparèixer sense deixar rastre quan vivia a la mansió. La dona va ser trobada morta quinze dies després en una platja de Saint-Tropez, en circumstàncies estranyes. Els Agusta havien comprat la casa a la família Carnarvon, que se'n van voler desfer després de la mort de l'aristòcrata i del seu nebot.

Ara Villa Altachiara ha canviat l'aristocràcia per un jugador de futbol, tot un símbol dels temps actuals. Però alguns continuen pensant que la casa està maleïda. I, de moment, afirmen que és per això que els propietaris no han tingut més remei que vendre-la per 25 milions, tot i que en demanaven 40.

stats