Estils 03/07/2015

Com utilitzar l'aire condicionat correctament? Set consells pràctics

L'OCU publica una llista de recomanacions per fer un ús correcte dels aparells de refrigeració durant l'onada de calor

Ara
2 min
Els aparells d'aire condicionat s'han d'utilitzar amb mesura / GETTY

BARCELONAL'onada de calor fa dies que és aquí i sembla que trigarà encara a marxar. És en aquest moment de l'any quan a les llars es dispara l'ús dels aires condicionats, uns electrodomèstics que poden ser molt més eficients si s'utilitzen correctament. És per això que l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha fet un comunicat, aquest divendres, on proposa una sèrie de recomanacions per utilitzar-los de la millor manera.

Aquests són els set consells més importants per fer un bon ús de l'aire condicionat.

1. Compreu aparells que siguin més eficients energèticament –per exemple, els que tenen l'etiqueta A++++–, que poden suposar un estalvi del 40% en el consum d'energia.

2. Abans d'engegar l'aire, comproveu que les finestres i portes de tota la casa estan tancades. Un aïllament correcte facilita el refredament i evita que es malgasti energia.

3. Calculeu la potència de l'aparell per adaptar-la a les necessitats reals de cada llar. Més potència no significa millors prestacions. Segons l'OCU, 2,5 quilowatts són suficients per refredar 20 metres quadrats.

4. Aquests aparells tenen un consum d'energia elevat, poden arribar als 36 quilowatts per hora si estan encesos 24 hores, i per això és aconsellable apagar-los de nit i quan marxem de casa.

5. Hem de tenir en compte que aconseguir cinc graus per sota de la temperatura exterior és suficient per tenir sensació de frescor, sense que això repercuteixi en excés en la factura de la llum.

6. Per estalviar també cal fixar-se en com utilitzem l'aparell. El mode 'eco' que tenen molts aires condicionats aconsegueix reduir el consum en un 30%, i el mode 'night' desconnecta l'equip al cap d'unes hores.

7. Perquè l'equip sigui eficient cal netejar els filtres una vegada a l'any, com a mínim, per eliminar pols, polen i fibres.

stats