Estils 15/09/2015

Cinc tuits i cinc fotos contra Victoria Beckham per triar models massa primes

La dissenyadora ha estat criticada a les xarxes per haver seleccionat models massa primes per presentar la seva darrera col·lecció primavera-estiu a la Setmana de la Moda de Nova York

Joan Callarissa
2 min
Victoria Beckham / EFE

BarcelonaL'excantant reconvertida a dissenyadora Victoria Beckham va explicar a la revista 'Glamour' que la seva col·lecció primavera-estiu 2016 seria per a tot tipus de dones perquè tenia "tot tipus de talles i formes". Tot i això, entre les seves declaracions a la premsa i la passarel·la de la New York Fashion Week, aquesta voluntat sembla que ha estat engolida per la indústria i per utilitzar-se a ella mateixa com a referent de cos.

Per aquest motiu, després de la desfilada –que va tenir lloc diumenge– la dissenyadora ha rebut moltes crítiques, ja que les peces de roba que ella afirma que són per a qualsevol tipus de dona eren presentades únicament per models adolescents que tenien els ossos marcats, tant els de la cara com els de la resta del cos. Aquest panorama que es va poder veure a sobre de la passarel·la va indignar moltes i molts usuaris de Twitter, que van criticar l'ex-Spice Girl per haver elegit models que no tenien un aspecte saludable.

Aquestes són algunes de les fotos de les models que van desfilar per a Beckham i que han generat la polèmica a les xarxes. Algunes de les imatges més comentades han estat les que ella mateixa ha compartit a través de Twitter, ja que es pot veure les models de més prop, cosa que no passa amb les fotografies que publiquen les agències, que sempre mostren les models des de més lluny per tal de ensenyar bé les creacions senceres.

Les imatges:

Una model desfila per a Victoria Beckham a la New York Fashion Week / REUTERS
Una model desfila per a Victoria Beckham a la New York Fashion Week / REUTERS

Les crítiques

Aquestes imatges han generat indignació entre els usuaris de Twitter, que han criticat –amb humor i sense– la selecció d'aquestes maniquins tan primes per part de la dona de David Beckham. De fet, bona part dels comentaris negatius se'ls ha emportat perquè ja va caure en aquest error fa temps, quan començava a dedicar-se a la moda. Arran d'aquella polèmica, es va comprometre a utilitzar models amb un aspecte més saludable, cosa que sembla que ara ha oblidat. Als tuitaires, però, no els ha passat per alt.

"Prou models primes i miserables, Victoria, no és així com han d'estar les dones joves", diu l'articulista Piers Morgan en la seva columna del 'Daily Mail'.

"Perquè les dones primes no són reals, oi?", escriu Dave Rideout.

"Totes les models que han desfilat per a la col·lecció de Victoria Beckham semblen mortes", escriu la Celia.

"Victoria Beckham ha de donar feina a models que mengin", escriu un altre usuari.

"M'encanten els dissenys de Victoria Beckham però les seves models tenen aparença d'anorèxiques i de dèbils", tuitejava una seguidora de la dissenyadora.

stats