Ara Estiu 31/08/2016

Ball de cadires entre els presentadors de TVE

María Casado salta a ‘La mañana de La 1’ i Sergio Martín farà ‘Los desayunos’

Núria Juanico
3 min
Ball de cadires entre  els presentadors de TVE

BarcelonaLa marxa de Mariló Montero de Televisió Espanyola (TVE) al juny ha desembocat en un intercanvi de cadires entre alguns dels presentadors de la cadena que ha pres forma aquesta setmana. La periodista María Casado substituirà Montero al capdavant de La mañana de La 1, que amb el canvi de conductora també incorporarà modificacions en el format.

A diferència de l’etapa de Montero, en què prevalien els continguts de magazín, ara el programa estarà més lligat al periodisme i a l’actualitat. Casado s’estrenarà com a presentadora de La mañana de La 1 dilluns vinent a les 10 del matí, tal com ha informat TVE aquest dilluns. La nova conductora de l’espai competirà amb Ana Rosa Quintana, que encapçala El programa de AR a Telecinco, i amb Susanna Griso, que s’encarrega d’Espejo público a Antena 3. A Catalunya també s’enfrontarà a Els matins de TV3, que la temporada vinent sumarà Carles Costa com a nou presentador.

Casado rellevarà Sílvia Jato, que durant l’estiu s’ha fet càrrec del programa matinal de La 1. Jato va agafar les regnes de l’espai un dia després que Montero s’acomiadés de l’audiència. El canvi va tenir lloc en un moment controvertit, just quan s’havia fet públic que Jato cobraria el doble que Montero al capdavant del magazín. La presentadora, que va marxar després de set anys al capdavant de La mañana de La 1, va explicar que deixava el programa per “caçar somnis que encara tinc per aquí”. En aquell moment un dels noms que sonaven més per substituir-la era el de Sílvia Jato. Tot i això, la presentadora estival no ha aconseguit mantenir les audiències del programa. Durant els últims mesos, l’espai matinal de la televisió pública ha perdut prop d’un 1% de quota de pantalla i també ha disminuït en espectadors.

Sergio Martín, a ‘Los desayunos’

El salt de María Casado a La mañana de La 1 deixarà vacant el lloc de presentador de Los desayunos, que fins ara ocupava la periodista barcelonina. Malgrat que TVE encara no ha confirmat oficialment qui ocuparà aquesta plaça, tot apunta que el nou conductor serà Sergio Martín. Amb aquest moviment quedarà lliure la direcció del canal 24 Horas i el lloc de presentador de La noche en 24 horas. Segons alguns digitals, la primera cadira es va oferir a Pedro Carreño, que l’hauria rebutjat. De moment, el director d’informatius de TVE, José Antonio Álvarez Gundín, ha assumit el càrrec temporalment. Un altre dels possibles noms que sonen per a la direcció del canal 24 Horas és el de Cecilia Gómez Salcedo.

Pel que fa a la segona cadira que queda buida, el principal candidat a ocupar-la és Víctor Arribas, que fins a la temporada passada era tertulià del programa. Arribas va treballar durant vuit anys a Telemadrid, on va exercir de director d’informatius i va veure’s immers en diverses polèmiques i acusacions per manipular informacions. El seu fitxatge com a presentador, que també està pendent de confirmació, engreixarà la llista de periodistes procedents de Telemadrid que en els últims anys s’han incorporat a TVE, entre els quals hi ha el president de la Corporació, José Antonio Sánchez, i el presentador d’El debate de La 1, Julio Somoano.

Renovació de platós i canvis en els informatius

TVE vol tornar a ser un referent informatiu i, per aconseguir-ho, prepara canvis en aquest àmbit. Segons avançava fa uns dies El Confidencial Digital, la cadena optarà per un canvi de cares i una renovació dels platós.

La intenció és reduir el protagonisme de la taula central, que serà substituïda per una de més petita, i dotar de més presència les dues grans pantalles que hi ha darrere dels presentadors. TVE també vol potenciar la mobilitat dels conductors de l’espai, que anunciaran algunes notícies a peu dret, per aportar així més dinamisme als informatius.

stats