Ara Estiu 06/08/2016

Carlos Sobera busca l’artista total

‘Eso lo hago yo’ aterra avui a La Sexta després de més d’un any relegat als calaixos d’Atresmedia

Núria Juanico
3 min

BarcelonaFins i tot Carlos Sobera donava per perdut Eso lo hago yo. I és que el talent show d’Atresmedia tenia tots els números per desaparèixer abans d’estrenar-se. El programa, presentat per Sobera i produït per Cuarzo, es va començar a gestar el març del 2015 i, poc després, Atresmedia l’anunciava com una de les pròximes estrenes d’Antena 3. Inicialment Eso lo hago yo havia d’ocupar el prime time del canal principal del grup durant l’estiu passat i competir amb altres formats similars que es van emetre aleshores, com Insuperables de La 1 i ¡Vaya fauna! de Telecinco. Aquella previsió no es va arribar a complir i el talent show va passar de futura estrena a quedar relegat als calaixos d’Atresmedia.

Un any després d’aquella temptativa, el grup ha decidit donar una segona oportunitat al programa. A partir de demà Eso lo hago yo s’instal·larà a la franja de prime time de La Sexta que fins ara ocupava El club de la comedia. Cada entrega del programa durarà al voltant de dues hores.

Persones anònimes amb talent

El talent show de La Sexta és una adaptació del format nord-americà I can do that. A diferència d’aquest espai, però, a Eso lo hago yo no hi concursaran persones famoses sinó gent anònima amb habilitats especials. El programa arrencarà amb 10 participants especialitzats en alguna disciplina. Ballarins, cantants, acròbates, un aficionat al parkour i una artista d’òpera lluitaran per erigir-se el millor concursant del talent show. Ara bé, la dificultat principal d’ Eso lo hago yo no consisteix a convèncer el jurat de les pròpies habilitats en un àmbit concret, sinó a demostrar que es dominen totes les disciplines artístiques i visuals que el concurs els plantegi.

Els reptes del talent show es presentaran als concursants mitjançant professionals de cada àmbit. D’aquesta manera, els participants hauran de simular les coreografies i performances que, abans, els mostraran els experts. Ho faran de manera individual, en duets o en grups de tres persones, en funció de cada repte.

El programa busca així “l’artista total” i funcionarà com una cursa de fons, en què el concursant que tingui una evolució més positiva i “superi els seus propis límits” serà el que s’endurà el premi, tal com explica Atresmedia en una nota de premsa. Al llarg de cada entrega el programa comptarà amb artistes convidats i especialistes, entre els quals hi haurà un expert brasiler que farà un xou de teles aèries, ballarins de twerking, un campió del món del ciclisme BMX i un grup d’acròbates indis. També hi participaran la ballarina Vicky Gómez i la cantant Marta Sánchez.

El públic tria qui es queda

L’actriu Sílvia Abril, el cantant David Bustamante i el coreògraf Giorgio Aresu seran els tres membres del jurat que decidirà qui es queda i qui marxa d’ Eso lo hago yo. Una vegada tots els concursants hagin desfilat per l’escenari amb les seves actuacions, el jurat els atorgarà una puntuació. Els tres amb menys punts quedaran a la corda fluixa. El públic haurà d’escollir-ne un per salvar-lo, mentre que els altres dos quedaran nominats. Al següent programa es decidirà qui queda expulsat i qui continua al talent show.

En el primer programa els concursants es mouran en terreny conegut i faran actuacions d’aquella disciplina que més dominen. Així, en l’arrencada d’ Eso lo hago yo l’escenari acollirà un número de pole dance, la interpretació del tema Casta Diva, una coreografia de ball, acrobàcies i una versió de la cançó Break free. Entre els espectacles dels concursants i les participacions dels artistes convidats, cada entrega del talent show tindrà una dotzena d’actuacions.

Sobera per duplicat els diumenges

El fet de posposar l’estrena d’Eso lo hago yo durant més d’un any ha derivat en una situació curiosa. Després de gravar el talent show, Carlos Sobera va saltar a Mediaset per encapçalar First dates, que actualment està en emissió a Cuatro. Amb l’estrena del programa de La Sexta, ara els diumenges el presentador apareixerà alhora en dos canals que formen part de grups diferents i, per tant, que competeixen entre ells.

Mentre a La Sexta Sobera conversi amb els concursants i doni pas a les seves actuacions, a Cuatro farà de mestre de cerimònies de First dates. El programa de cites s’emet de dilluns a divendres, però els diumenges Cuatro els aprofita per oferir reculls dels millors moments de la setmana.

Tenint en compte les bones audiències de First dates, al talent show no li serà fàcil superar l’espai de primeres cites. Dimarts passat el programa de Cuatro va registrar el seu rècord de la temporada amb 1.155.000 espectadors i un 9,2% de quota de pantalla a Espanya. Lluny d’afluixar la tendència, dimecres va superar aquest rècord amb 1.344.000 seguidors i un 11,3% de share.

stats