Ara Estiu 27/07/2022

Judith Juanhuix: “Vaig conèixer la meva parella enmig del dol més gran de la meva vida”

Doctora en física i activista

2 min
Judith Juanhuix i la seva parella Alex.

La Judith Juanhuix i l’Àlex es coneixien d’haver-se trobat en alguna xerrada o manifestació pels drets de les persones trans. “I, sincerament, no ens quèiem particularment bé”, assegura Juanhuix. “La primera vegada que vam parlar em vaig equivocar de gènere a l’hora de dirigir-me a ell i vaig dir-me: «Vaja, comencem bé»”. 

En aquella època, a més, Juanhuix no estava passant per un bon moment personal. “M’havia divorciat i estava passant el dol més gran de la meva vida”, explica la investigadora. El 2019, enmig d’una separació molt complicada, Juanhuix va retrobar-se amb l’Àlex en un famós cabaret de l'escena trans a Barcelona. “Allà finalment ens vam caure bé i vam quedar per fer una cervesa uns dies després. Va anar bé i el vaig convidar a casa, on vam estar xerrant”. Aleshores només era una relació d’amics, però a l’Àlex li havia començat a agradar Juanhuix. 

“El cas és que poc després que el convidés a casa vam trobar-nos en una festa i ell estava molt estrany. Fins que de sobte m’aparta i em diu: «Fa tres dies que no puc menjar». Quan li vaig preguntar per què, em va dir que era per mi”. Juanhuix, molt sorpresa, el va fer seure en un banc per poder parlar tranquil·lament. “Li vaig dir que tenia el cor contaminat i que no podia començar una relació”. 

Tot i això, la investigadora estava molt a gust amb l’Àlex, així que van continuar veient-se i anant plegats a festes i trobades. A més, Juanhuix, encara de dol, sentia que necessitava estar envoltada de gent i amb l’Àlex i les amigues d’ell es distreia i s’ho passava molt bé. “Un dia estàvem en una festa de l’amiga d’una amiga i portàvem ja una estona xerrant quan vam dir-nos: «Trobes algun sentit a ser en aquesta festa?» Tots dos vam decidir que no, vam agafar el cotxe i vam anar a casa meva”.

Allà, explica Juanhuix, se’n van anar directament al llit. “Curiosament no vam fer sexe, vam estar despullats l’un al costat de l’altre i vam descobrir-nos una mica el cos. És maco quan deixes coses per descobrir l'endemà”, reflexiona la investigadora. A partir d’aleshores van començar, molt a poc a poc, una relació sentimental. 

Amb un petit gir de guió, per cert: es veu que quan l'Àlex li havia dit que feia tres dies que no menjava i que era per ella, no era només perquè n’estigués enamorat –que també–, sinó perquè el menjar que Juanhuix li havia cuinat a casa se li havia posat malament i havia tingut una gastroenteritis. “M’ho va dir l’endemà d’anar-nos-en al llit”, rememora divertida la investigadora.

stats