Va de llibres

Pau Alabajos recomana "una interessantíssima antologia de versos feministes dels Països Catalans"

El cantautor valencià convida a llegir 'Flamarades sortiran' (Godall Edicions)

2 min
El cantautor valencià Pau Alabajos.

BarcelonaEl cantautor Pau Alabajos (Torrent, 1982) té un compromís polític i cultural a prova de la insídia que projecta l'extrema dreta. Per això va alçar la veu quan al juliol el nou equip de govern municipal del PP i Vox a Torrent (l'Horta) va canviar el nom de l'auditori municipal que el 2016 es va batejar en honor del cofundador de l'històric grup Al Tall, Vicent Torrent. Havia sigut el mateix Alabajos, com a regidor de Compromís, qui set anys abans havia impulsat el reconeixement a una de les figures fonamentals de la música valenciana. Encara amb la turbulència política ben present, el cantautor valencià respon a la petició de l'ARA de recomanar una lectura estiuenca. La tria s'adiu amb el seu activisme cultural i polític: Flamarades sortiran. Antologia de poesia catalana feminista (Godall Edicions).

"Les persones que ens dediquem a comptar síl·labes i compondre melodies sovint tractem de poar en la poesia nostrada com una de les principals fonts d'inspiració", explica Alabajos, que recomana Flamarades sortiran perquè és "una interessantíssima antologia de versos feministes dels Països Catalans, seleccionats per Maria Antònia Massanet, que ha furgat en els darrers cinquanta anys de la nostra literatura perquè aquesta compilació garantira la diversitat de veus i accents, la representativitat generacional i els respectius posicionaments polítics, tot ordenant els textos per temàtiques i amb una introducció crítica que connecta les diferents lluites i sublevacions feministes amb la tradició literària de casa nostra i els cànons internacionals". "És un llibre imprescindible publicat per la sempre valenta editorial Godall", subratlla Alabajos.

L'antologia està estructurada en una vintena de seccions, de Proclames feministes a Convidar les poetes és cosa perillosa: les dones com a autores, i inclou versos de Clementina Arderiu, Maria Callís, Míriam Cano, Carla Fajardo, Anna Gual, Maria Mercè Marçal, Sònia Moll, Joana Raspall, Maria Sevilla i Banca Llum Vidal, entre d'altres.

stats