Jamie Oliver no remunta i perd els restaurants britànics

Tot i haver pouat 14 milions d’euros del seu rebost personal per intentar reflotar la situació, el mediàtic xef Jamie Oliver es rendeix

Tot i haver pouat 14 milions d’euros del seu rebost personal per intentar reflotar la situació, el mediàtic xef Jamie Oliver es rendeix. Dimarts anunciava en un missatge a les xarxes que la seva cadena de restaurants -amb 25 establiments- entrava en situació concursal al no poder atendre els pagaments. “M’agradaria mostrar el meu agraïment a tots els clients que han gaudit amb nosaltres i que ens han prestat el seu suport en l’última dècada. Ha sigut un plaer servir-vos”, escrivia.

Cau així, econòmicament, un dels cuiners més icònics de la petita pantalla, on va debutar ara fa vint anys al Regne Unit. Els seus programes de cuina s’han pogut veure a mig món, i ha generat una plèiade de llibres i receptaris, a més d’una revista amb el seu nom.

L’aventura de la restauració, però, té un final amarg per a aquest cuiner que, malgrat tot, intentava mantenir una actitud positiva: “Vam llançar Jamie’s Italian el 2008 amb la intenció de ser positivament disruptius en el mercat dels dinars de gamma mitjana dels carrers comercials del Regne Unit”, escrivia. “Es tractava d’oferir molt de valor en relació amb el preu, ingredients de gran qualitat i els millors estàndards de benestar animal, amb un equip increïble que compartia amb mi la passió pel bon menjar i el bon servei. I vam fer exactament això”. L’anunci del concurs de creditors, que pot acabar amb el tancament dels locals, afecta potencialment fins a 1.300 treballadors. L’empresa té fora del Regne Unit 25 establiments més, que, ara per ara, queden fora d’aquesta crisi.

Diversos analistes coincidien en assenyalar que l’augment dels preus del lloguer a les principals avingudes comercials ha passat especial factura a les cadenes que operaven amb marges ajustats. El banc HSBC és qui acumula la major part del deute de la celebritat.

Jamie Oliver va saltar a la fama amb el seu programa de la BBC Two The naked chef. Abans, l’havia descobert un equip de televisió quan era cuiner a The River Café, un local de moda al barri londinenc de Hammersmith. Aquest sotrac no és el primer que pateix el popular xef: fa temps va intentar posar en marxa, sense èxit, una línia pròpia d’aparells de cuina.

Més continguts de

El + vist

El + comentat