Futbol

Grassofòbia i insults: el masclisme cap a la parella d'un futbolista de l'Arsenal

Lauren Fryer, parella del capità de l'Arsenal, ha eliminat el seu perfil públic arran de l'assetjament masclista que ha rebut

2 min
Declarn Rice, jugador de l'Arsenal

BarcelonaCada vegada són més els aficionats als equips femenins de futbol i més dones àrbitres xiulen els partits, i aquesta normalització del sector ha fet que l'esport femení estigui cada vegada més a prop a ser tractat igual que el masculí. Però, tot i els avanços socials en general i en l'àmbit esportiu en particular, hi ha reductes que s'entesten a seguir encallats en la misogínia, el masclisme i la cosificació de les dones. Aquest és el cas d'un sector dels aficionats de l'equip britànic de futbol de l'Arsenal.

Des del mes de desembre el migcampista Declan Rice va començar a rebre comentaris ofensius sobre la seva dona, Lauren Fryer. Poc després el linxament públic, les amenaces i els comentaris grassòfobs van arribar al compte personal de Fryer. L'assetjament va arribar fins a tal punt que la parella i mare d'un fill amb comú amb el migcampista britànic va decidir eliminar el seu compte d'Instagram, llavors de 78.000 seguidors.

"És una vergonya que Declan Rice tingui uns estàndards tan baixos", "Ha escollit estar amb una infàmia de dona com aquesta", eren alguns dels comentaris que apareixien en els perfils de les xarxes socials de Fryer. El capità, cansat de la misogínia d'alguns dels seguidors del seu equip, que s'amagaven a xarxes sota pseudònims, va decidir respondre: "La meva dona és l'amor de la meva vida i no hi ha ningú millor per a mi".

Les reaccions a xarxes

A la sentència, d'amor, però sobretot humana, l'han seguit les publicacions en senyal de suport de diferents personalitats vinculades a la Premier League. "És realment repugnant al que han arribat a sotmetre Lauren Fryer. Desafortunadament, avui en dia és molt fàcil per as perfils falsos amagar-se darrere un teclat", han sigut les paraules de la periodista Rebekah Vardy, dona del futbolista del Leicester City Jamie Vardy, dedicades a Fryer. La influencer Liberty Poole també va aprofitar el cas per assenyalar la pressió estètica que reben les dones: "Els estàndards de bellesa avui en dia no són realistes i tothom s'ha tornat boig per culpa de les xarxes socials... Seguiré parlant d'aquest tema fins que em mori. És hora de canviar, això no pot continuar".

Des de fa pocs dies Lauren Fryer torna a tenir un altre perfil d'Instagram, aquesta vegada de tipus privat, perquè només els usuaris que ella accepti puguin veure les publicacions que fa. Paral·lelament, Fryer també ha rebut el suport de molts usuaris anònims a les xarxes, a més de tenir diferents perfils de fans que pengen fotos d'ella, sobretot després de l'assetjament públic que ha patit.

stats