Alec Baldwin reprèn la seva activitat professional amb un podcast

L'actor, de 63 anys, protagonitzarà 'Art fraud', sobre la caiguda en desgràcia de la galeria d'art més important de Nova York

2 min
Baldwin, en una imatge d'arxiu

BarcelonaAlec Baldwin narra en un podcast el sobtat daltabaix d'una de les galeries d'art més antigues i rellevants de Nova York, la galeria Knoedler. Aquest és el seu primer projecte després del tiroteig accidental durant el rodatge de Rust en què va morir la directora de fotografia Halyna Hutchins. L'audiosèrie, anomenada Art fraud, comptarà amb vuit capítols i estarà produïda per El Dorado Pictures, propietat de l'intèrpret, juntament amb Cavalry Audio i iHeartRadio, on es podrà escoltar. Escrita pel periodista de Vanity Fair Michael Shnayerson, el podcast detallarà la història del frau de la galeria Knoedler, fundada el 1846 i que va representar alguns dels artistes més importants de la ciutat, però que va acabar tancant les portes sobtadament el 2011 després de saber-se que nombroses obres que havia venut eren còpies.

El destí de la coneguda galeria va canviar de rumb quan va començar a treballar amb una dona que inicialment va oferir vendre'ls peces del mestre de l'expressionisme abstracte Mark Rothko, i que després, durant els seus 17 anys de relacions comercials, els va vendre més de 40 suposades obres de Robert Motherwell, Willem de Kooning o Jackson Pollock, que en total van generar uns 80 milions de dòlars. Les obres, però, eren falses, i havien estat pintades per un desconegut artista d'origen xinès al garatge de la seva residència al districte novaiorquès de Queens.

Baldwin, de fet, s'ha vist afectat per la falsificació d'obres d'art, ja que el 2017 va guanyar un judici contra la propietària d'una galeria, Mary Boone, per una peça falsa de l'artista contemporani Ross Bleckner. Art fraud, que s'estrena avui, inclou entrevistes que surten a la llum per primera vegada amb l'autor intel·lectual del frau.

Baldwin, de 63 anys, ha mantingut un perfil molt baix des del terrible succés del rodatge de Rust. Unes declaracions a principis d'any al seu compte d'Instagram són unes de les poques notícies que hem tingut d'ell. Al vídeo hi explicava que s'estaven investigant els fets i que tenia moltes ganes que s'escatís què havia passat. “Tinc moltes esperances que les persones encarregades d'investigar tot això arribin a la veritat com més aviat millor. Ningú vol la veritat més que jo”, va dir al vídeo, on confessava que havia estat parlant amb tota mena de professionals després dels fets. "He mantingut algunes trucades telefòniques molt interessants amb algunes persones molt interessants que no anomenaré, però algunes són persones força conegudes que s'ocupen de tota mena de temes de comportament, filosòfics, religiosos, espirituals, de meditació, de tota mena, per assolir un estat mental en què realment curtcircuiti tot allò negatiu de la vida", va confessar.

stats