Gent 01/04/2022

Angelina Jolie visita per sorpresa nens ucraïnesos hospitalitzats

L'actriu és enviada especial de l'Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Refugiats (ACNUR) des del 2012

1 min
Angelina Jolie visita una família ucraïnesa que té un fill a l'hospital Bambino Gesú de la Ciutat del Vaticà

BarcelonaL'actriu i activista nord-americana Angelina Jolie ha visitat per sorpresa els nens ucraïnesos ingressats a l'Hospital Bambino Gesù de Roma. Jolie ha expressat la seva preocupació pel futur incert que encaren, segons ha dit a les xarxes socials. Jolie, enviada especial de l'Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Refugiats (ACNUR) des del 2012, va poder saludar i interessar-se aquest dimecres per la situació dels 31 nens d'Ucraïna acollits a causa de la guerra en aquest centre pediàtric, el més gran d'Europa i propietat del Vaticà.

Conegut com l'"hospital del Papa", ha atès un total de 130 menors ucraïnesos des que va esclatar la invasió russa, el 24 de febrer, dels quals 31 estan ingressats a les seves instal·lacions, segons han explicat a Efe fonts mèdiques. "Prego pel final d'aquesta guerra. Aquesta és l'única manera d'aturar el patiment i les fugides de la zona del conflicte. És horrible veure que els nens en paguen el preu, en vides perdudes, en salut i amb traumes", ha declarat l'actriu.

Jolie, que segons els mitjans de comunicació és a la capital italiana per motius laborals, també ha expressat la seva preocupació pel "futur incert" que aquests nens afronten després d'aquesta situació. La seva visita es va produir el mateix dia que l'ACNUR va confirmar que en un mes gairebé quatre milions d'ucraïnesos han fugit del seu país, mentre que sis milions i mig més són desplaçats interns.

stats